«Έχει εξασφαλιστεί το ποσό των 330 εκατ. ευρώ που θα διατεθούν για τη στήριξη των πλέον αδύναμων για τα επόμενα έξι χρόνια» διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου κατά την παρουσίαση στα Ιωάννινα των βασικών σημείων της εθνικής Στρατηγικής για την αντιμετώπιση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα που το υπουργείο υπέβαλε για παροχή βοήθειας, επισιτιστικής και υλικής, στο Ταμείο Ευρωπαϊκής βοήθειας για τους Απόρους, θα λειτουργήσει συμπληρωματικά με το πρόγραμμα «Εγγυημένο Κοινωνικό Εισόδημα» και διευκρίνισε πως θα λειτουργεί παράλληλα με το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα σε κάθε περιφέρεια.

Ο κ. Κεγκέρογλου επεσήμανε ότι ήδη έχουν αποκεντρωθεί στις περιφέρειες 800 εκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση των δράσεων που θα περιλαμβάνονται σε κάθε Περιφερειακό Πρόγραμμα και πρόσθεσε ότι η υλοποίηση του προγράμματος θα γίνει με τη θεσμική συνεργασία του δημοσίου, της αυτοδιοίκησης της εκκλησίας και της κοινωνίας των πολιτών.