Παράδειγμα χαρακτήρισε τις Ένοπλες Δυνάμεις, στην προσπάθεια για την έξοδο της χώρας από την κρίση, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το Αρχηγείο Στόλου, στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος και ενημερώθηκε αναλυτικά για την αποστολή του Στόλου, τις δραστηριότητες και τις επιχειρησιακές δυνατότητές του.

«Με γεγονότα, με χειροπιαστά αποτελέσματα και χάρη στο εξαιρετικό έμψυχο δυναμικό του, το Πολεμικό Ναυτικό δίνει την δική του απάντηση στις προκλήσεις των καιρών.Αυτό είναι το βέλτιστο παράδειγμα που αντλούμε από τις Ένοπλες Δυνάμεις, για να ξεπεράσουμε κάθε δίλημμα και κάθε κρίση: Σκληρή δουλειά, εθνική συνεννόηση, πίστη σε ρεαλιστικούς στόχους» τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από την φρεγάτα «Σπέτσες», την οποία επισκέφθηκε και από την οποία ολοκληρώθηκε η ενημέρωσή του.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε εμμέσως και στις αποκαλύψεις για «μίζες» στο παρελθόν σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα: «Σήμερα, μπορούμε να είμαστε πλέον περισσότερο αισιόδοξοι για ένα καλύτερο μέλλον, με πλήρη σε��ασμό στη διαφάνεια και στην ανάγκη χρηστής διαχείρισης των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων, που με το υστέρημά τους εν μέσω οικονομικής κρίσης στήριξαν και στηρίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις».

Ο υπουργός επισήμανε ακόμη την πρόοδο που σημειώθηκε στο ζήτημα των υποβρυχίων, για το οποίο δήλωσε: « Το 2014 είναι ένα έτος-σταθμός για το Πολεμικό Ναυτικό και τις Ένοπλες Δυνάμεις. Ύστερα από τις συντονισμένες κινήσεις της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας, η ��υβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά απέδειξε ότι διαθέτει τη βούληση και το σθένος να προχωρεί σε μεταρρυθμίσεις, να λύνει Γόρδιους Δεσμούς που χρονίζουν και να θεραπεύει καρκινώματα, επί των οποίων κανείς άλλος δεν τόλμησε να κάνει τομές».

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Δένδιας μετέβη στη βάση ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών που βρίσκεται εντός του Ναυστάθμου Σαλαμίνος προκειμένου να ενημερωθεί για το πρόγραμμα συντηρήσεως και εκσυγχρονισμού μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού και στη συνέχεια επισκέφθηκε, εκτός από την φρεγάτα «Σπέτσες», το υποβρύχιο «Παπανικολής», και την πυραυλάκατο «Δανιόλος».

Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας.