«Συμφωνούμε ό,τι διαφωνούμε» θα μπορούσε να είναι το σχόλιο της πλευράς Παπανδρέου για τη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, την οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε «πολύ φιλική και με θετικό πρόσημο».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε για ακόμη μία φορά τις απόψεις του, οι οποίες είναι γνωστές και διατυπωμένες δημοσίως. «Αυτές τις θέσεις διατύπωσε και στην συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο» αναφέρει η ανακοίνωση.

Όπως τονίζεται, στη συνάντηση έγινε αναλυτική συζήτηση και μια χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων για τα εθνικά θέματα και τις εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, η οποία ταλανίζεται από αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις.

Επίσης, αναλυτική συζήτηση έγινε και για την πορεία της χώρας και την υπό εξέλιξη διαπραγμάτευση, στη διάρκεια της οποίας ο Γιώργος Παπανδρέου, επανέλαβε τις απόψεις και τις θέσεις του, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην απόλυτη ανάγκη μεταρρυθμίσεων με δημοκρατικό και προοδευτικό πρόσημο, που έχει ανάγκη η χώρα και για να απαλλαγεί από τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος, που μας οδήγησαν ένα βήμα πριν από μια εθνική τραγωδία και για να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον, απαλλαγμένο από πελατειακές αντιλήψεις, νοοτροπίες και συμπεριφορές.

Όπως αναφέρει το γραφείο του κ. Παπανδρέου, ο πρώην πρωθυπουργός επεσήμανε ότι πρέπει να αποφεύγονται κινήσεις χωρίς σχέδιο που αποδυναμώνουν τη θέση της χώρας όπως συνέβη πρόσφατα, και την εκθέτουν σε κινδύνους.

«Τέλος» καταλήγει η ανακοίνωση «σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου, επανέλαβε τις ενστάσεις και διαφωνίες του, τόσο με επιλογές που έχουν γίνει, όσο και με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τη δημιουργία της ΔΗΠΑΡ, ενστάσεις και διαφωνίες που πηγάζουν από μια διαφορετική θεώρηση και αντίληψη για την αποστολή και το μέλλον του Κινήματος. Την πρότασή του θα αποστείλει και γραπτώς προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο».