Αν και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απορρίψει το ενδεχόμενο μιας συνάντησης με τον Αντώνη Σαμαρά εφόσον συμμετέχει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τελικά φαίνεται πως ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης.

Ήδη νωρίτερα σήμερα ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, άφησε ανοικτό παράθυρο για μια συνάντηση Τσίπρα-Βενιζέλου στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τα εθνικά θέματα.

Μιλώντας, εξάλλου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνεδρίαση της γενικής γραμματείας της Δημοκρατικής Παράταξης σημείωσε ότι υπήρξε αίτημα από το γραφείο του Αλέξη Τσίπρα προς το γραφείο του Ευάγγελου Βενιζέλου για συνάντηση αποκλειστικά για τα εθνικά θέματα.

«Ευτυχώς, μου διαμηνύθηκε ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί σε συνάντηση για τα εθνικά θέματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος, εξηγώντας ότι η συνάντηση θα γίνει μετά την επιστροφή του από την Τουρκία (θα βρίσκεται στις 29 Νοεμβρίου στην Άγκυρα και στις 30 στην Κωνσταντινούπολη).

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε με νόημα πως παρά τις διαφωνίες της Κουμουνδούρου, δεν γίνεται θεσμικά να αποτραπεί η παρουσία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από ένα συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.