Συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη είχε στο Μέγαρο Μαξίμου, για μία ώρα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο ��πικεφαλής του Ποταμιού, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να σταματήσει να παίζεται τζόκερ με την προεδρική εκλογή.

«Αυτή η αστάθεια πρέπει να τελειώσει. Οι άνθρωποι που διεκδικούν την εξουσία, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Τσίπρας, να συνεννοηθούν και με αμοιβαίες υποχωρήσεις να βρεθεί λύση», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης, ενώ ξεκαθάρισε ότι το Ποτάμι υποστηρίζει την εκλογή Προέδρου, από αυτή τη Βουλή, με ισχυρή πλειοψηφία.

Ο κ. Θεοδωράκης πρότεινε να γίνει τώρα συνταγματική αναθεώρηση που θα αλλάξει την ασυλία των πολιτικών, να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και οι εκλογικές περιφέρειες να γίνουν μικρότερες, να βρεθεί μια πατριωτική λύση για το χρέος και να γίνουν εκλογές το Νοέμβριο του 2015.

«Ο πρωθυπουργός επιμένει ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν το 2016» απάντησε μετά από σχετική ερώτηση, ενώ δήλωσε ότι ο κ. Σαμαράς πιστεύει πως πρέπει να μιλήσουμε δυναμικά για τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι θα συναντηθεί και με τον κ. Τσίπρα και ότι η ατζέντα στη συγκεκριμένη περίπτωση θα καθοριστεί και από τις διαθέσεις της άλλης πλευράς.