Ο κακός χαμός έγινε (πάλι) στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η επίθεση της κα Κωνσταντοπούλου στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία που στηρίζει την κυβέρνηση προκάλεσε την έντονη αντίδραση των βουλευτών της ΝΔ Βασίλη Υψηλάντη και Δημήτρη Κυριαζίδη.

Οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να ακουστούν εκφράσεις όπως «μωρή��, «τραμπούκα», κλπ., ενώ παρενέβη και ο υπουργός Δικαιοσύνης για να σημειώσει ότι η κα Κωνσταντοπούλου προκαλεί τόσα προβλήματα όσα οι υπόλοιποι 299 βουλευτές μαζί!

Ακολουθούν οι διάλογοι στην Επιτροπή:

Υψηλάντης: Δεν μπορεί να προσβάλλει συναδέλφους. Θα την καταγγείλω στον Πρόεδρο της Βουλής για τις προσβολές της προς τους βουλευτές. Θα μπορούσα να πω πολλά για την κυρία. Σέβομαι όμως τη διαδρομή του πατέρα της και μόνο αυτή.

Κωνσταντοπούλου: Δια του τραμπουκισμού δεν θα καταφέρετε τίποτα

Υψηλάντης: Τραμπούκα είσαι και φαίνεσαι! Ακούς τι σου είπα; Σεβόμουνα μέχρι τώρα τη διαδρομή του πατέρα σου, όμως μέχρι εδώ!

Κωνσταντοπούλου: Ακούστε φρασεολογία!

Υψηλάντης: Βρε άντε από ‘δω. Ντροπή σου!

Κυριαζίδης: Άντε μωρή από ‘δω!

(Μετά από λίγη ώρα, ο εισηγητής της ΝΔ ζήτησε πιο ήρεμος και πάλι το λόγο).

Υψηλάντης: Θέλω να ζητήσω μόνο συγγνώμη από τους συναδέλφους για την προσωρινή εκτροπή μου όσον αφορά το φαινόμενο της κυρίας συναδέλφου. Υπάρχουν όμως και κάποια ανθρώπινα όρια…

Κωνσταντοπούλου: Ο κύριος με έβρισε. Θέλετε να επαναλάβω τις ύβρεις που ακούστηκαν εδώ μέσα; Αυτό που παρακολουθούμε είναι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να στήσουν ένα σκηνικό ��ου ο αντίλογος είναι αντικοινοβουλευτική πρακτική. Θέλω να παραμείνουν στα πρακτικά οι ύβρεις για να ελέγχεται αυτός που τα εκστόμισε. Η αυτοανάφλεξή του αποκαλύπτει πόσο επίπλαστη είναι αυτή η έκρηξη. Αυτοί είναι ο�� προστάτες των κοινοβουλευτικών ηθών.

Στον «καυγά» αναμείχθηκε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος δεν μπόρεσε να κρύψει την αγανάκτησή του για την κα Κωνσταντοπούλου.

«Είμαι υποχρεωμένος να πω ότι είναι 300 οι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, τα προβλήματα που δημιουργεί η κυρία Κωνσταντοπουλου δεν τα δημιουργεί άλλος». Η απάντηση της κα Κωνσταντοπούλου ήταν… μεγαλόφωνη: «Τώρα θα κάνετε και πειθαρχείο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ;».