​Με εκκωφαντικό τρόπο επέλεξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Λαφαζάνης να δηλώσει την πλήρη αντίθεσή του στις απόψεις περί συναίνεσης που διατύπωσε την Τρίτη ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Δ. Παπαδημούλης.

«Φαίνεται ότι ο κύριος Χαρδούβελης έχει άλλου είδους ασχολίες. Να στέλνει mail στην τρόικα. Σαμαράς - Βενιζέλος εκλιπαρούν τους υπαλλήλους των υπαλληλίσκων της τρόικας να έρθουν να αξιολογήσουν την καταστροφή της χώρας. Σας συμπεριφέρονται χειρότερα και από αποικία», είπε ο κ. Λαφαζάνης, κατηγορώντας τον υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση ότι δεν ενημερώνει τη Βουλή για τις λογιστικές παρεμβάσεις και τις απαιτήσεις που εγείρει η τρόικα.

«Η τρόικα ζητάει τη μάνα της και τον πατέρα της, που λέει η γνωστή διαφήμιση. Πάμε για μείωση ακόμα και της κύριας σύνταξης και ακολουθούν μέτρα για τη θεσμοθέτηση του λοκ άουτ. Μιλάμε για απελευθέρωση των απολύσεων και κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας. Θα μάθουμε γι’ αυτά όταν τα φέρετε νύχτα προς ψήφιση; Έρχεται νέο μνημόνιο», είπε.

Μάλιστα, αναφερόμενος στον Δ. Παπαδημούλη, χωρίς φυσικά να τον αναφέρει τόνισε:

«Ακούω για κάποιους να λένε για συναίνεση. Αλλά η συναίνεση συνεπάγεται νέα πολιτική λεηλασίας και διάλυσης».

Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Κ. Τριαντάφυλλου.

«Όποιος αποκαλεί την Ελλάδα αποικία, καλό είναι να αναλαμβάνει και την ευθύνη. Είναι δυνατόν να λέτε ότι η κυβέρνηση εκλιπαρεί την τρόικα να επιστρέψει; Τώρα που η χώρα έχει μια κρίσιμη διαπραγμάτευση; Ήρθε η ώρα να μάθει ο κόσμος ποιος πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες», είπε και αναφερόμενος στο ζήτημα της συναίνεσης τόνισε:

«Εθνική συνεννόηση και συναίνεση ως ΠΑΣΟΚ λέμε για τρία πράγματα. Τη λήξη του προγράμματος, τη διαπραγμάτευση του χρέους και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σ’ αυτόν που επενδύει στο μικροπολιτικό στόχο του, η ιστορία θα είναι αμείλικτη».