​Την άρση της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Η. Παναγιώταρου, αποφάσισε την Τετάρτη η Βουλή για δύο υποθέσεις.

Η πρώτη υπόθεση έχει να κάνει με μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του ο πρώην Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός για συκοφαντική δυσφήμηση και η δεύτερη αφορά σε μια επίθεση εναντίον μετανάστη.

Όσον αφορά στην μήνυση που έχει καταθέσει ο κ. Σγουρός, 170 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, 6 κατά και ένας ψήφισε «παρών». Για την δεύτερη υπόθεση, 178 βουλευτές ψήφισαν «υπέρ», ενώ ένα ψηφοδέλτιο ή��αν άκυρο.

Η Βουλή αποφάσισε επίσης την άρση της ασυλίας των βουλευτών της ΝΔ, Ν. Κακλαμάνη και του ΠΑΣΟΚ, Μ. Κασσή.

Με 135 «ναι», 33 «όχι» και 11 «παρών», οι βουλευτές αποφάσισαν να αρθεί η ασυλία του Νικήτα Κακλαμάνη για μια παραβίαση περιβαλλοντικών όρων κατά τη θητεία του ως δήμαρχος Αθηναίων, ενώ 136 βουλευτές ψήφισαν «ναι», 32 «κατά», ένας «παρών» κι ένας «λευκό» για την υπόθεση του Μ. Κασσή που αφορά σε μήνυση που είχε κατατεθεί εναντίον του για εργατικό ατύχημα, το διάστημα που ήταν πρόεδρος Συνεταιρισμού.

Τέλος, η Ολομέλεια απέρριψε την άρση ασυλίας για την υπόθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Σταθά, που αφορά σε κινητοποίηση κατά της αύξησης των διοδίων, στην οποία συμμετείχε.