​Την απόφασή του να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν υποψήφιος είναι ο Κώστας Καραμανλής επανέλαβε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Π. Μελάς, στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Σε επισήμανση των δημοσιογράφων ότι η στάση του αυτή έρχεται σε σύγκρουση με την κεντρική απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ να μην ψηφίσουν για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Μελάς είπε:

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να απαντήσω ούτε ότι θα ψηφίσω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ούτε ότι δεν θα ψηφίσω. Θα δω στην πορεία τι θα γίνει, θα δω τι είναι καλύτερο για τον ελληνικό λαό. Δεν πήρε καμία απόφαση η κοινοβουλευτική μας ομάδα, δεν υπογράψαμε τίποτα. Εγώ δεν είμαι υποχείριο κανενός. Λειτουργώ με τη δική μου συνείδηση. Όπως ως γιατρός λειτουργούσα, βάζοντας πάνω από όλα τον άρρωστο, έτσι και τώρα βάζω πάνω από όλα τον ελληνικό λαό».

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ τόνισε επίσης ότι αυτή τη χρονική στιγμή, όλα τα κόμματα έπρεπε να βάλουν πάνω από όλους την Ελλάδα και να λειτουργήσουν για το καλό του ελληνικού λαού.

Ο κ. Μελάς εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το αν η προσφυγή στις κάλπες είναι το καλύτερο σενάριο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και αναρωτήθηκε ποιος θα είναι αυτός που θα εγγυηθεί ότι η χώρα δεν θα μπει σε χειρότερη δίνη.

«Εγώ έχω αποφασίσει. Θα σκεφτώ συνειδητά, για το καλό του ελληνικού λαού και θα αποφασίσω όταν πρέπει να αποφασίσω τι είναι καλύτερο. Το πρόσωπο του υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας έχει σημασία γιατί εγώ το είχα πει από την αρχή ότι αν είναι ο Κώστας ο Καραμανλής θα τον ψηφίσω. Θέλω να μπει ένα πρόσωπο που θα παίξει ρόλο και στην κυβέρνηση και δε θα υπογράφει ότι του πάνε», τόνισε.

Όσο για εκείνους που ενδεχομένως τον κατηγορήσουν ότι τα… πήρε, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ προειδοποιεί:

«Όποιος πει κάτι τέτοιο, θα του κάνω μήνυση. Αισχρότητες εγώ δεν δέχομαι. Κακοήθειες δεν δέχομαι».