Επιμένει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος σε όσα είπε χθες ότι δηλαδή αν ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές δεν έχει την πλειοψηφία, τότε δεν θα μπορέσει να καταργήσει τα Μνημόνια και θα συνεχίσει τις σκληρές πολιτικές λιτότητες.

Μιλώντας στην εκπομπή του STAR Live U και την Πόπη Τσαπανίδου, ο κ.Μητρόπουλος είπε ότι και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας για «ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ» μιλάει.

«Μόνο με ισχυρή κοινοβουλευτική αυτονομία και πλειοψηφία ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να καταργήσει τα Μνημόνια να υλοποιήσει το πρόγραμμα διαγραφής του χρέους και να ακυρώσει τους εφαρμοστικούς νόμους» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας πως σε αντίθετη περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος «να μην επαναφέρουμε τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ».

«Φανταστείτε να πρέπει ο Τσίπρας να πάει στην Γερμανία να υποβάλει αίτημα διαγραφής του χρέους και να θέλει την άποψη ή την ψήφο κομμάτων ή προσώπων τα οποία έχουν ψηφίσει το αντίθετο και συνεχίζουν να πιστεύουν το αντίθετο» πρόσθεσε.

Δεν απέκλεισε ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, αν και όπως είπε «απεύχομαι συνεργασία με μνημονιακές δυνάμεις».

«Χωρίς αυτοδυναμία ελλοχεύει ο κίνδυνος να μην υλοποιήσουμε το πρόγραμμα διαγραφής του χρέους και ακύρωσης των εφαρμοστικών νόμων» επανέλαβε.

Σε όσους τον κατηγόρησαν την αξιωματική αντιπολίτευση, ότι προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να εκβιάσει, ο κ.Μητρόπουλος ξεκαθάρισε πως "δεν υπάρχει εκβιασμός".

Σε ερώτηση για το αν συμφωνεί με την θέση του και ο κ.Τσίπρας, ο κ.Μητρόπουλος είπε χαρακτηριστικά «στην άποψη ότι ο λαός μας πρέπει με ισχυρή πλειοψηφία να εμπιστευτεί τον Α.Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ για να υλοποιήσει το πατριωτικό του καθήκον να διαγράψει το χρέος όλοι συμφωνούμε χωρίς καμία εξαίρεση. Οι πάντες συμφωνούμε σε αυτή την κατεύθυνση»

Σχολιάζοντας το χθεσινό tweet του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλη περί συναίνεσης Σαμαρά-Τσίπρα σε θέματα διαχείρισης χρέους, διαπραγμάτευσης και εκλογής ΠτΔ, ο κ.Μητρόπουλος τον άδειασε λέγοντας «να συζητήσουν για το πρόσωπο αλλά με άμεση προσφυγή στις κάλπες»