Νέο ρήγμα διαπιστώνεται ότι υπάρχει στο εσωτερικό των ΑΝΕΛ, λίγες ώρες μάλιστα μετά την απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος («ομόφωνης» σύμφωνα με την ηγεσία) να επιβεβαιώσει ύστερα από πρόταση του προέδρου Πάνου Καμμένου την απόφαση να μην ψηφίσουν οι βουλευτές τους σε κάθε περίπτωση οποιαδήποτε υποψηφιότητα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής Παναγιώτης Μελάς εξέφρασε επιφυλάξεις, λέγοντας ότι εάν υποψήφιος «είναι ο Κώστας Καραμανλής» ο ίδιος θα πρέπει να το σκεφτεί. Η θέση που διατύπωσε φέρεται να προκάλεσε την αντίδραση του κ. Καμμένου που ανέφερε ότι τέτοιο θέμα δεν τίθεται και κάλεσε τον κ. Μελά να πάρει θέση, για το αν «η κυβέρνηση αυτή πρέπει να πέσει ή όχι».

Ο κ. Μελάς, συμφώνησε ότι πρέπει «να φύγει αυτή η κυβέρνηση» αλλά πρόσθεσε ότι ίδιος «θα πράξει αυτό που επιτάσσει το καλό της χώρας», παρότι δεν έθεσε ζήτημα καταψήφισης τελικά της πρότασης Καμμένου.

Λίγο αργότερα επέμεινε σε δηλώσεις του ότι δεν είναι σίγουρος ότι οι εκλογές είναι για το καλό του τόπου και άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την στάση που προτίθεται να τηρήσει, καθιστώντας εκ των πραγμάτων αμφίβολη και την παραμονή του στους ΑΝΕΛ…