«Το 2012 με είχαν παρουσιάσει σαν τον διάβολο, σαν αντιευρωπαϊστή» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην El Pais, η οποία τον χαρακτηρίζει ως τον πολιτικό που «τα γκάλοπ θέλουν ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας».

«Η Ελλάδα του 1,5 εκ. ανέργων και των 3 εκ. φτωχών δεν δίνει την εικόνα ευρωπαϊκής χώρας αλλά ενός μεταπολεμικού σεναρίου» αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ισπανίδα δημοσιογράφο Μαρία Αντονία Σάντζες Βαλέχο, η οποία περιγράφει έναν πολιτικό «με αποφασιστικό τόνο και ήρεμη φωνή».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν μαλάκωσε το λόγο του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Τσίπρας τονίζει: «Δεν λέω ψέματα στον λαό. Με βλέπετε εσείς να έχω μαλακώσει; Οχι βέβαια. Ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει πιο ρεαλιστικός. Σήμερα ο φόβος βρίσκεται στο στρατόπεδο της Μέρκελ».

rtrw.jpg

Ο ίδιος, απαντώντας στο τι θα πει στην γερμανίδα καγκελάριο εάν τη συναντήσει ως πρωθυπουργός, σημείωσε: «Θα πως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εχθρός της Ευρώπης. Απειλές είναι η πολιτική του Ραχόι, του Σαμαρά, της Μέρκελ. Η Ευρώπη πρέπει ��α διαλέξει ποιο μέλλον θέλει».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε πως δεν έχει μεγάλη σημασία εάν και τι θα δεχθεί η Μέρκελ καθώς «η ΕΕ έχει 28 χώρες, η Ευρωζώνη 17 και έτσι η Γερμανία δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλάει εκ μέρους άλλων».