Να αιφνιδιάσει κατάφερε -όπως φαίνεται- τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπαδημούλης με τα περί συναίνεσης Σαμαρά-Τσίπρα και μάλιστα μετά από διμερή συνάντηση.
«Η Τρόικα δεν βιάζεται να γυρίσει και απαιτεί. Απάντηση: Συνάντηση Τσίπρα- Σαμαρά και συμφωνία πακέτο για ΠτΔ, εκλογές κ απομείωση του χρέους» έγραψε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο twitter που «άναψε φωτιές», καθώς η επίσημη γραμμή της Κουμουνδούρου -όπως είχε εκφραστεί από τον Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια- μιλά για σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ώστε να αποφασιστεί η ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών.
Με την Κουμουνδούρου να μην έχει αντιδράσει με επίσημο τρόπο, ο Θοδωρής Δρίτσας αλλά και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έσπευσαν να «αδειάσουν» τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.
«Τη θέση μας την εκφράσαμε με τον πιο δημόσιο τρόπο και αυτό είναι που ισχύει. Πρέπει να γίνουν εκλογές, να μιλήσει ο λαός. Να συναντηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί και να οριστεί η ημερομηνία των εκλογών. Ο δημοκρατικός δρόμος αυτή τη στιγμή είναι οι εκλογές» σημείωσε ο κ. Δρίτσας στην εκπομπή LiveU του STAR, προσθέτοντας με νόημα: «Δεν θέλω να σχολιάσω κανενός την τοποθέτηση σε φέισμπουκ, τουίτερ, κλπ. Ισχύει ό,τι είπαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, τόνισε με νόημα μιλώντας στον Σκάι πως «η συνεννόηση δεν είναι θέμα διαθέσεων ή δημοσίων σχέσεων, οι διαφωνίες μας είναι άκρως πολιτικές». Ο ίδιος μάλιστα, με αιχμές προς τον Αντώνη Σαμαρά σημείωσε πως μετά τη Μεταπολίτευση οι αρχηγοί των δύο μεγαλύτερων κομμάτων πάντα συναντιόντουσαν παρά τη βαριά φρασεολογία που χρησιμοποιούσαν.
Επιμένει ο Παπαδημούλης
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης, πάντως, όχι μόνο δεν έκανε βήμα πίσω σε όσα είπε αλλά και με νέα δήλωση τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με όσα είπε.
«Αν ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος θέλουν επιτέλους να διαπραγματευτούν θα έπρεπε να έχουν αποδεχτεί αυτή την πρόταση και εκεί ο καθένας να πάει με τις απόψεις του και να συζητήσουν. Το τι θα βγει από αυτή τη συνάντηση κανείς δεν μπορεί να το προκαταλάβει για αυτό και αυτή η συνάντηση θα πρέπει να γίνει για να διερευνηθεί η δυνατότητα συνεννόησης σε κάποια θέματα. Από το ΣΥΡΙΖΑ χθες υπάρχει δήλωση επισήμως που λέει ότι όσα πρότεινα είναι στο ίδιο μήκος κύματος με τις προτάσεις Τσίπρα» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στα Παραπολιτικά FM.