​«Το ΠΑΣΟΚ φταίει που δεν υλοποιήσαμε τη συμφωνία, για αυτό και τώρα η τρόικα μας πιέζει». Αυτό τόνισε το πρωί της Τρίτης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Άδωνις Γεωργιάδης, στην "Κοινωνία Ώρα MEGA".

«Δεν έχουμε ψηφίσει ούτε ένα πράγμα από αυτά που προβλέπονταν από τα μνημόνια. Δείξτε μου ένα που ψηφίσαμε. Όποτε πήγαινε κάποιος να κάνει κάτι, έβγαιναν άλλοι 200 και του επιτίθεντο. Για παράδειγμα το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και την απόπειρα να κάνει τη μεταρρύθμιση ο Κυρ. Μητσοτάκης την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. Θέλω να θυμίσω πόσοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στα παράθυρα έλεγαν δεν ψηφίζω το ένα, δεν ψηφίζω το άλλο. Οι μεταρρυθμίσεις δεν γίνανε», σημείωσε.

«Για να τα λέμε όλα. Έξι μήνες είχαμε να υλοποιήσουμε μια συμφωνία. Την υλοποιήσαμε; Όχι. Αυτό προφανώς δημιούργησε πολύ μεγάλο εκνευρισμό στην άλλη πλευρά. Άρα, λοιπόν το ένα το κρατούμενο αυτό που φταίμε εμείς. Το δεύτερο κρατούμενο, προφανώς η τρόικα συνυπολογίζοντας τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα και την πολιτική αναταραχή εκμεταλλεύεται αυτή την πολιτική αναταραχή για να πιέσει την κυβέρνηση. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πολλά από όσα ζητούν τώρα είναι εντελώς παράλογα. Όπως το θέμα του δημοσιονομικού κενού. Αυτό είναι τελείως θεωρητικό, το οποίο λένε» πρόσθεσε.

Όπως είπε ο κ.Γεωργιάδης ότι «ποτέ δεν είχαμε την πίεση του χρόνου πο�� έχουμε τώρα» και ότι αν η χώρα δεν συνεννοηθεί με την τρόικα άμεσα, «1η Ιανουαρίου η χώρα είναι στο κενό».

«Το ΠΑΣΟΚ όλο αυτό το διάστημα έχει στηρίξει με απόλυτη ειλικρίνεια την κυβέρνηση. Δεύτερο, υπάρχουν θέματα στα οποία δεν μπορεί να υποχωρήσει ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε και η ΝΔ φαντάζομαι. Όπως το θέμα των ομαδικών απολύσεων που έρχεται ξανά. Το θέμα του λοκ άουτ που έρχεται ξανά. Το θέμα της μείωσης των μισθών στο Δημόσιο πο�� έρχεται ξανά όταν έχουν μειωθεί 35%. Δεν ξέρω σε τι από αυτά θα συμφωνούσε ο κ. Γεωργιάδης», απάντησε από τη μεριά του ο Γ. Κουτρουμάνης από το ΠΑΣΟΚ.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ