​"Φωτιές" άναψε η αποκάλυψη της εφημερίδας "Αγορά" ότι οι κκ Μουτσινάς, Κασαπίδης, Κουράκος, Νταβρής, Γιοβανόπουλος συγκεντρώνουν υπογραφές βουλευτών σε κείμενο που ζητά κυβέρνηση εθνικού σκοπού και αποτροπή πρόωρων εκλογών τον Φεβρουάριο με αφορμή τη μη εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας .

Οι 5 άξονες που περιλαμβάνει το κείμενο είναι:

1)Εθνικό σχέδιο για έξοδο από την κρίση
2)Εθνικό σχέδιο για κοινωνική πολιτική και ενίσχυση του κοινωνικού ιστού.
3)Εθνικό σχέδιο για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση στην περιφέρεια

4)Εθνικό σχέδιο για κοινωνική δικαιοσύνη.

5)Εθνικό σχέδιο για την παιδεία

"Δεν μας εκπροσωπεί πολιτικά ο Μουτσινάς"

Σκληρή απάντηση στα περί συλλογής υπογραφών για κυβέρνηση εθνικού σκοπού ήρθε λίγο αργότερα από πέντε ανεξάρτητους βουλευτές στον... επικεφαλής της ομάδας Ανεξάρτητων Βουλευτών κ.Μουτσινά. Όπως επεσήμαναν οι κκ Βουδούρης Οδυσσέας, Γιαταγάνα Χρυσούλα, Μακρή Ραχήλ, Παραστατίδης Θόδωρος και Τατσόπουλος Πέτρος «καμία απόφαση, ούτε σύγκλιση των ανεξάρτητων βουλευτών έχει υπάρξει».

«Πρόσφατα δημοσιεύματα, εμφανίζουν τον κ.Πάρι Μουτσινά να προωθεί με την ιδιότητα του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών, την πρόταση μιας κυβέρνησης ειδικού σκοπού για την αποφυγή εθνικών εκλογών. Υπενθυμίζουμε ότι η ΚΟ των ΑΔΒ ιδρύθηκε με αποκλειστικό σκοπό την ισότιμη συμμετοχή ανεξάρτητων βουλευτών στις εργασίες της Βουλής. Ο πρόεδρος της ΚΟ δεν εκπροσωπεί πολιτικά τους υπόλοιπους βουλευτές, αλλά μόνο συντονίζει τα διαδικαστικά θέματα. Πολιτικά, εκπροσωπεί μόνο τον ��αυτό του, όπως βέβαια και τα υπόλοιπα μέλη της Ομάδας. Εξάλλου ο εσωτερικός κανονισμός της ΚΟ ρητά ορίζει στο άρθρο 13 ότι "Οι αποφάσεις της ΚΟ παίρνονται ομόφωνα". Και είναι αυτονόητο ότι, όχι μόνο δεν υπάρχει ομοφωνία, αλλά ούτε και καμία σύγκληση σε μείζονα θέματα, όπως η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας ή κυβέρνηση ειδικού σκοπού» τονίζουν.