​Για την προσπάθεια της κυβέρνησης να κλείσει μία συμφωνία για έξοδο από το μνημόνιο, μίλησε το πρωί της Δευτέρας η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

«Προσπαθούμε για πρώτη φορά να κλείσουμε μια συμφωνία για έξοδο από το μνημόνιο. Μέχρι τώρα, όλες οι συμφωνίες μας ήταν για είσοδο. Τώρα, προσπαθούμε να βγούμε από το μνημόνιο» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση καταρτίζει τώρα και εφαρμόζει το εθνικό σχέδιο».

Σχετικά με τις αλλαγές που έχουν γίνει στην ρύθμιση με τις 100 δόσεις, όταν ο δημοσιογράφος της εκπομπής κ.Ντίνος Σιωμόπουλος παρενέβη λέγοντας πως η τρόικα δεν επέτρεψε στην κυβέρνηση να βάλει και τον ΕΝΦΙΑ στην ρύθμιση, η κ.Βούλτεψη είπε με νόημα «φτάνει… φτάνει, κάντε μου τη χάρη σας παρακαλώ».

«Μη μας μαλώνετε τώρα… Ο καλός δημοσιογράφος πρέπει να κάνει διακοπές» της απάντησε ο Γ.Παπαδάκης, προκαλώντας την αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου.

«Άσε με τώρα ρε Γιώργο να μιλήσω» είπε η κ.Βούλτεψη, με τον κ.Παπαδάκη να της υπενθυμίζει ότι και αυτή όταν ασκούσε το επάγγελμα του δημοσιογράφου έτσι αντιδρούσε.

«Εγώ δεν διέκοπτα, περίμενα να ακούσω την απάντηση. Δώστε μου δύο λεπτά, τόσο δύσκολο είναι;» συνέχισε η κ.Βούλτεψη μιλώντας για την προσπάθεια της κυβέρνησης να ρυθμίσει τα κόκκινα δάνεια.

Όταν ο κ.Σιωμόπουλος παρενέβη για δεύτερη φορά, προκειμένου να διευκρινίσει ότι οι ρυθμίσεις αφορούν τα δάνεια των επιχειρήσεων και όχι τα στεγαστικά, η κ.Βούλτεψη εκνευρίστηκε, «βάζοντας χέρι» στον δημοσιογράφο.

«Ντίνο τι έχεις πάθει; Ντίνο σε παρακαλώ, κάνε μου την χάρη… Να πούμε καλημέρα και να πάμε στο Πολυτεχνείο;» διερωτήθηκε εμφανώς ενοχλημένη και συνέχισε απευθυνόμενη στον κ.Σιωμόπουλο «τι έχεις πάθει Ντίνο; τι έχεις πάθει; καημό το έχω να το πω ολόκληρο».

Αναφερόμενη στο μπέρδεμα με τις 100 δόσεις, η κ.Βούλτεψη δικαιολόγησε τον υπουργό Οικονομικών, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν στο μέλλον και άλλα... τέτοια λάθη, όπως αυτό με τον ΕΝΦΙΑ .

«Ο ΕΝΦΙΑ δεν μπορούσε να μπει. Είμαι η τελευταία που θα κρίνω με βάση ένα λάθος τον οποιονδήποτε. Όταν έχεις να κάνεις διακόσια διαφορετικά πράγματα και συγχρόνως διαπραγματεύεσαι για την έξοδο από το μνημόνιο, θα γίνουν και κάποια λάθη. Όμως, δεν επηρέασε σε τίποτα αυτό το λάθος την ουσία. Οι άνθρωποι θα πάνε, αυτή τη στιγμή, να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους σε 100 δόσεις», υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για τους εκπροσώπους των δανειστών, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε ότι η τρόικα θα έρθει. «Είναι βέβαιο ότι συζητάμε με τους εταίρους και τους δανειστές μας για όλα τα θέματα και αυτό είναι το φυσιολογικό. Όλα τα άλλα, τα οποία λέγονται είναι απλώς επαναστατικές κουβέντες», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας παράλληλα ότι θα βρεθούν οι 180 βουλευτές για την εκλογή του ΠτΔ.

Παράλληλα, η κυβερνητική εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας: «Εγώ πλέον έχω χάσει το λογαριασμό. Άλλα λέει ο ένας, άλλα λέει ο άλλος. Να καταλάβει και ο ελληνικός λαός ότι εδώ πρόκειται για το απόλυτο αλαλούμ. Δεν προλαβαίνουμε να μαζεύουμε δηλώσεις της αντιπολίτευσης και από τις οποίες δεν βγαίνει καν��να νόημα».