​Επίθεση σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, από τη Βέροια, όπου βρέθηκε χθες με το βανάκι του.

Στη διάρκεια συνάντησης στην κεντρική πλατεία της "Ελιάς", ο κ.Θεοδωράκης είπε ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν διπλή ευθύνη για το μνημόνιο: «Δεν είναι μόνο ότι ξεπουλήσανε τη χώρα, ότι την αφήσανε χωρίς λεφτά, είναι ότι την κρίσιμη στιγμή δεν είχαν καμία λύση για τη χώρα και σηκώσανε τα χέρια ψηλά» τόνισε.

Όσ��ν αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως οι προτάσεις που κατά καιρούς διατυπώθηκαν από την ηγεσία του κόμματος σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του χρέους της χώρας δημιουργούν ψευδαισθήσεις στον ελληνικό λαό. Σε άλλο σημείο, αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ -χωρίς να τον κατονομάσει- έκανε λόγο για πολιτικό σύστημα που θέλει να επιστρέψει στο παρελθόν, θεωρώντας ότι η λύση στην Ελλάδα του 2014 είναι να ξαναγίνουμε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Μιλώντας για το χρέος ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ υποστήριξε ότι στην παρούσα φάση η χώρα μας δεν είναι δυνατή να θέσει θέμα συνολικής διαπραγμάτευσης του. «Την διαπραγμάτευση την κάνεις όταν νοιώθεις δυνατός. Δεν μπορεί ένας Σαμαράς του 25% ή ένας Τσίπρας του 30% να γίνει πιστευτός από τους Ευρωπαίους ως μέγας διαπραγματευτής γιατί δεν εκφράζει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να υπάρχει μία πατριωτική πρόταση η οποία να είναι αποδεκτή από την συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αυτό που λέω 51%, και να πας έξω να πεις αυτό θα κάνουμε για τη χώρα μας, το έ��ουμε αποφασίσει όλοι μας» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως καλό είναι «οι κυβερνήσεις μειοψηφίας να μην διαπραγματευτούν αυτήν τη στιγμή το χρέος».

Αναφερόμενος ειδικά στο κόμμα του σε σχέση με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις του τόπου, είπε ότι «εμείς θεωρούμε ότι η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί από την εθνική Ελλάδος, από τους ανθρώπους που ο καθένας στον τομέα του είναι αστέρι». «Οι άλλοι φτιάχνουν κόμματα με κομματικούς μηχανισμούς και κομματικούς στρατούς για να κυβερνήσουν την χώρα, για να καρπωθούν την διακυβέρνηση, ενώ το Ποτάμι λέει ότι εμείς θα γίνουμε οι ενδιάμεσοι για να κυβερνήσει ο λαός τη χώρα» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών για το σχηματισμό κυβέρνησης, ο κ.Θεοδωράκης επανέλαβε ότι δεν λιγουρεύεται την εξουσία, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να βοηθήσει τα παλιά κόμματα, μεταξύ αυτών και τον ΣΥΡΙΖΑ «να φέρουν τη διακυβέρνηση της χώρας στα μέτρα τους». «Η διακυβέρνηση του τόπου πρέπει να περιλαμβάνει τη δύναμη της Ελλάδας, γι’ αυτό επιμένω στα πρόσωπα. Θα πάμε με μία σειρά από ‘κόκκινες γραμμές’ και μία σειρά από πρόσωπα, και η ευθύνη της άρνησης θα είναι δική τους» πρόσθεσ�� .