Την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε αιφνιδιαστικά ο βουλευτής της Ν��, Α. Ψυχάρης, αφού πρώτα υπερψήφισε τόσο την τροπολογία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις, όσο και εκείνη για τα κόκκινα δάνεια.

Στην επιστολή παραίτησής του που υπέβαλε στον πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Ψυχάρης αφήνει αιχμές για το πολιτικό σύστημα και τους χειρισμούς της κυβέρνησης και δηλώνει ένας απλός… ρομαντικός.

«Αποφάσισα σήμερα να υποβάλλω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα.

Έπειτα από προβληματισμό μηνών, διαπίστωσα ότι δεν αξίζει να υπηρετώ άλλο ένα πολιτικό σύστημα που αδυνατεί να συνεννοηθεί ακόμη και για τα αυτονόητα.

Όταν εισήλθα για πρώτη φορά στη Βουλή τον Μάιο του 2012, πίστευα ότι εντάσσομαι σε μια ομάδα πολιτικών στελεχών που μπορούν να συζητούν για τα προβλήματα της χώρας με σεβασμό του ενός προς τον άλλο και που εργάζονται από κοινού για την σταθεροποίηση και την ανάπτυξη της χώρας.

φωτογραφία.jpg

Έπειτα από δυόμισι χρόνια, διαπιστώνω ότι είμαι απλά ρομαντικός.

Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά για την ευκαιρία που μου έδωσε να συμμετάσχω στις εκλογές του 2012 με τους συνδυασμούς του κόμματός μας.

Αποχωρώ από το πολιτικό σκηνικό, αλλά παραμένω ενεργός πολίτης, που θα διεκδικεί και θα μάχεται για να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, αλλά και η εικόνα του πολιτικού συστήματος που θαμπώνει, όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του.

Κατά καιρούς ο κ. Ψυχάρης στα διάφορα δημοσιογραφικά πηγαδάκια έκανε διάφορα αιχμηρά σχόλια για το πολιτικό κλίμα των τελευταίων ημερών, ενώ την Πέμπτη το βράδυ μετά την συνεδρίαση της Ολομέλειας, σε συνομιλία που είχε με τον κοινοβουλευτικό συντάκτη του Star, Α. Αντωνόπουλο, άφησε να εννοηθεί ότι κάτι σκέφτεται να κάνει σήμερα.

Η αλήθεια όμως είναι ότι με την κίν��σή του αυτή, ο πρώην πλέον βουλευτής της ΝΔ, αιφνιδίασε τους πάντες και τον ίδιο τον πρωθυπουργό φυσικά.

Πρώτος επιλαχών για να καταλάβει την έδρα του κ. Ψυχάρη είναι ο Α. Μωραϊτάκης, ένας άνθρωπος της αγοράς, ο οποίος έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συνδέσμου Μετόχων του Χρηματιστηρίου.

tromaktiko469.JPG

Ο κ. Μωραϊτάκης θα καθίσει για πρώτη φορά σε βουλευτικό έδρανο.