​Να ελεγχθούν ο πρώην υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης με αφορμή τις αποκαλύψεις για τις off shores εταιρείες του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη ζήτησε, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως είπε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι λογικό η έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, να επεκταθεί και σε άλλα πρόσωπα. Επίσης, ο κ. Σκουρλέτης έθεσε ερωτήματα προς τους κυρίους Πλεύρη και Γεωργιάδη που παλαιότερα είχαν υπογράψει ερώτηση στη Βουλή για τα ελικόπτερα σούπερ πούμα, ζητώντας να δώσουν εξηγήσεις.

Αιχμές για τους κκ Γεωργιάδη και Πλεύρη με αφορμή τις αποκαλύψεις, σχετικά με τις δυο offshore, που φέρεται να έχει ο Γ. Καρατζαφέρης, άφησε και η εφημερίδα Αυγή.

«Την υπογραφή των τότε βουλευτών του ΛΑΟΣ και σήμερα της Ν.Δ. Άδ. Γεωργιάδη και Θ. Πλεύρη φέρουν δεκάδες ερωτήσεις του κόμματος του Γ. Καρατζαφέρη στη Βουλή για τα εξοπλιστικά, μεταξύ των οποίων και αυτές που αφορούν την αγορά των Super Puma και των Mirage 2000-5» αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Γεωργιάδης: Δεν έχω offshore εταιρείες και ο κ.Σκουρλέτης το ξέρει

Μιλώντας στον Real fm , ο κ.Γεωργιάδης έκανε λόγο για αθλιότητα και προσπάθεια σύνδεσής του με την υπόθεση.

«Βγάλανε ένα πρωτοσέλιδο για να με συνδέσουν εμένα και τον συνάδελφό μου τον Θάνο Πλεύρη με τα σούπερ πούμα και τον κ.Καρατζαφέρη. Δεν μπαίνω στην ουσία να κρίνω αν είναι αθώος ή ένοχος ο κ.Καρατζαφέρης. Θα κρίνει η δικαιοσύνη αλλά τα στοιχεία είναι πολύ επιβαρυντικά. Φυσικά και δεν έχω offshore εταιρείες και ο κ.Σκουρλέτης το ξέρει» είπε ο κ.Γεωργιάδης.

Πλεύρης: Ο ΣΥΡΙΖΑ να δει το περιεχόμενο της ερώτησής μου για τα Super Puma

Άμεση ήταν και η αντίδραση του κ.Πλεύρη στις κατηγορίες του Πάνου Σκουρλέτη και το δημοσίευμα της Αυγής. Ο γαλάζιος βουλευτής υπερασπίστηκε στην Βουλή τις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις με περιεχόμενο τις συμβάσεις εξοπλισμών των Ενόπλων Δυνάμεων την περίοδο που ήταν βουλευτής του ΛΑΟΣ.

«Θα ποινικοποιήσετε το δικαίωμα του βουλευτή να κάνει ερωτήσεις», επισήμανε ο κ. Πλεύρης, καλώντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μελετήσουν το περιεχόμενο της τότε ερώτησή του.

«Με την ερώτηση εγκαλούσαμε την τότε κυβέρνηση να μας πει για ποιους λόγους έβαλε όρους στην σύμβαση που ήταν εις βάρος του ελληνικού Δημοσίου», είπε και πρόσθεσε: «επισημαίναμε τις παθογένειες της σύμβασης για τα Super Puma με τα οποία εμπλέκεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης».

Επίσης, ο κ. Πλεύρης επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση λέγοντας ότι είναι εύκολη η κατασυκοφάντηση και η λασπολογία.

«Σας δίνω το δικαίωμα να αντιπαρατιθέμαστε πολιτικά δεν σας δίνω όμως το δικαίωμα να είστε λασπολόγοι για να καλύψετε την ένδεια επιχειρημάτων», πρόσθεσε.