Δεν λέει όχι σε ένα ραντεβού με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε ο εκρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π.Σκουρλέτης, ο κ.Τσίπρας είναι ανοιχτός σε μια συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό, όταν αυτός επισκεφθεί την Αθήνα στο πλαίσιο του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών στις 5 - 6 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον κ.Σκουρλέτη, ο ΣΥΡΙΖΑ, ναι μεν υποστηρίζει τον διάλογο μεταξύ των δύο χωρών, ωστόσο αρνείται κατηγορηματικά, οποιαδήποτε συζήτηση επί θεμάτων που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας.

Επίσης, ο εκπρόσωπος γνωστοποίησε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει επισκέψεις σε Κύπρο, Σερβία και Αλβανία σε ημερομηνίες που αναζητούνται από τους συνεργάτες του.

Δεν έχει οριστεί ραντεβού Τσίπρα - Γιούνκερ

Ο κ.Σκουρλέτης διέψευσε ότι είχε οριστεί ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ, ενώ εξέφρασε επιφυλάξεις, αν η συνάντηση αυτή μπορεί να γίνει, τουλάχιστον σύντομα μετά τις εξελίξεις με επίκεντρο τη συμφωνία Λουξεμβούργου-πολυεθνικών και τον θόρυβο που έχει προκληθεί από την πρόταση μομφής που κατατέθηκε με την υπογραφή και του ΣΥΡΙΖΑ.