«Όποιος οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές και τινάξει στον αέρα την συνταγματική αναθεώρηση θα αναλάβει και την πολιτική ευθύνη» διαμήνυσε πριν από λίγο, σε συνομιλία του με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ο επικεφαλής της Επιτροπής της ΝΔ για την αναθεώρηση του Συντάγματος κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Παυλόπουλος αύριο αρχίζει τις εργασίες της η Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και σε περίπου δεκαπέντε ημέρες θα καταθέσει την πρότασή της στη Βουλή για τα άρθρα που προτείνει να αναθεωρηθούν.

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε και ότι μόλις κατατεθεί η πρόταση με τις 50 υπογραφές βουλευτών θα συσταθεί η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η οποία θα μελετήσει τις προτάσεις των κομμάτων. Η κοινοβουλευτική επιτροπή θα αποφασίσει με ψηφοφορία ποια άρθρα θα τεθούν από την ερχόμενη Βουλή προς αναθεώρηση.

Ο πρώην υπουργός εξήγησε στη συνέχεια ότι με δεδομένο ότι η αρμόδια επιτροπή της Βουλής χρειάζεται τουλάχιστον 6-7 μήνες για να ολοκληρώσει το έργο της, αν προκληθούν εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας οι εργασίες της επιτροπής θα ανασταλούν και όλη η διαδικασία θα πρέπει να αρχίσει από την αρχή, με αποτέλεσμα η επόμενη Βουλή να μην είναι αναθεωρητική.

Ο κ. Παυλόπουλος απάντησε επίσης ως εξής σε ερώτηση για ποιο λόγο η Νέα Δημοκρατία προχωρά στην διαδικασία παρότι είναι πιθανό να διενεργηθούν εκλογές: «Μα εμείς δεν θέλουμε εκλογές. Όποιος τινάξει τ��ν συνταγματική αναθεώρηση στον αέρα και οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές να πάρει και την ευθύνη».