​Το απόγευμα της Τετάρτης θα πραγματοποιηθεί η κοινή συνάντηση του ειδικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς με τους αντιπροσώπους Ελλάδας και Σκοπίων.

Στόχος των συνομιλιών, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του ΟΗΕ, θα είναι «η συνέχιση των συνομιλιών, στο πλαίσιο της διαμεσολάβησης του ΟΗΕ, με στόχο την εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης για το θέμα του ονόματος».

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες εάν ο κ. Νίμιτς θα επιδώσει νέα πρόταση για το θέμα της ονομασίας.

Η τελευταία πρόταση για το ζήτημα της ονομασίας που είχε επιδώσει ο κ. Νίμιτς, όπως είπε ο ίδιος, ήταν στις 9 Απριλίου 2013. Τότε ο κ. Νίμιτς δεν είχε αναφερθεί στο περιεχόμενο της πρότασης εκείνης, ενώ τόσο η ΠΓΔΜ όσο και η Ελλάδα μέχρι σήμερα δεν έχουν τοποθετηθεί επισήμως επ' αυτής.

Το βαλκανικό ερευνητικό δίκτυο "Balkan Investigative Reporting Network" δημοσιεύει στην ιστοσελίδα των Σκοπίων "prizma.birn.eu.com", με την οποία συνεργάζεται, το περιεχόμενο της τελευταίας πρότασης του κ. Νίμιτς. Σύμφωνα με το BIRN, ο κ. Νίμιτς είχε προτείνει στις 9 Απριλίου 2013 την ονομασία "Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας" (Upper Republic of Macedonia).

Όσον αφορά τη γλώσσα, ο κ. Νίμιτς πρότεινε να αποκαλείται "Macedonian/Makedonski", ενώ για την υπηκοότητα προτείνει δύο εκδοχές: η πρώτη κάνει λόγο για υπηκοότητα "της Άνω Δημοκρατίας της Μακεδονίας" (of Upper Republic of Macedonia) και η δεύτερη για υπηκοότητα "Makedonsko/Macedonian".