​Τέλος στις φήμες που θέλουν τον Γιώργο Παπανδρέου να μην βάζει υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές διότι ετοιμάζει το δικό του κόμμα, βάζουν οι στενοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, αφήνοντας παράλληλα αιχμές εναντίον του Ε.Βενιζέλου.

Το περιβάλλον του κυρίου Παπανδρέου, χαρακτηρίζει "αναληθή και φανταστικά" τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες, κάνοντας λόγο για "καλοθελητές".

«Ο Γιώργος Παπανδρέου, ότι έχει να πει το λέει μόνος του και με παρρησία, όπως πάντα. Με τις ομιλίες του, τα άρθρα του, τις δηλώσεις του, τις ανακοινώσεις του γραφείου του, με τα σχόλια που δίνουμε γραπτώς στη δημοσιότητα» τονίζουν, ξεκαθαρίζοντας πως ο κύριος Παπανδρέου ότι έχει να πει το λέει ο ίδιος και, σε αντίθεση με άλλους, δεν διαθέτει "κολλητούς", "ομάδες" και "φράξιες".

«Το μόνο που ενδιαφέρει τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι η πορεία της χώρας και η δυνατότητα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου να ανταποκριθούν στις πραγματικές ανάγκες της χώρας και του Ελληνικού λαού. Οι όποιες πληροφορίες περί "ξεκαθαρίσματος λογαριασμών" και "πειθαρχικού χαρακτήρα μέτρων", δεν αφορούν παρά τους εμπνευστές και διακινητές αυτών των πληροφοριών και προφανώς, εδράζονται στα αδιέξοδα των δικών τους επιλογών και στην αγωνία που τους διακατέχει» προσθέτουν .

Όπως λένε οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού στην ίδια ανακοίνωση, «αν αυτοί που διαρρέουν τέτοιες φήμες ενδιαφέρονταν πραγματικά για την πορεία της χώρας και το μέλλον του Ελληνικού λαού, θα αξιοποιούσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να επιτευχθεί στοιχειώδης εθνική συνεννόηση και να διαμορφωθεί εθνικό στρατηγικό σχέδιο για την μεταπελατειακή Ελλάδα».

«Θα φρόντιζαν να ενώνουν αντί να διχάζουν, να πολλαπλασιάζουν αντί να διαιρούν - και στην πολιτική σκηνή και στο Κίνημα. Αντ' αυτού, σπαταλούν με αφροσύνη τις δυνάμεις τους. Αντί, όπως πιστεύουν, να "πιέσουν" τον Γιώργο Παπανδρέου, αποκαλύπτουν τα δικά τους αδιέξοδα… Όσο και αν ονειρεύονται "ξεκαθαρίσματα", δεν θα καταφέρουν ποτέ να απαξιώσουν την σημασία των αρχών, των αξιών του Κινήματος και των ιδεολογικών και πολιτικών απόψεων, μετατρέποντάς τες σε προσωπικές και ιδιοτελείς» καταλήγουν οι συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Μαζί στα λόγια, χώρια στην πράξη

Μπορεί οι κύριοι Παπανδρέου και Βενιζέλος να βροντοφωνάζουν (μέσω συνεργατών ή όχι) πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το καλό του τόπου και πολλές φορές να διαψεύδουν την φημολογούμενη ρήξη μεταξύ τους, ωστόσο σήμερα οι δυο τους θα τραβήξουν και πάλι δρόμους χωρισμούς, την ώρα που πολύς λόγος γίνεται και από τα δύο μέρη για το εγχείρημα της συνένωσης του χώρου της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

Ο μεν Ευάγγελος Βενιζέλος θα παραστεί σε εκδήλωση που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή εκπροσώπων κοινωνικών φορέων και συνδικαλιστικών στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, στην Αθήνα, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα, ο Γιώργος Παπανδρέου θα βρίσκεται στην Χαλκίδα, όπου θα μιλήσει στην παρουσίαση του βιβλίου του βουλευτή και πρώην υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου, υπό τον τίτλο "Τομές με το Παρελθόν".