​Ανεβαίνουν οι τόνοι στην αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για την διαπραγμάτευση με την τρόικα, μετά και από τις προτάσεις του Eurogroup της περασμένης Πέμπτης για… ενισχυμένη πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας, Μ. Βορίδης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με την τρόικα.

«Το Eurogroup συζητά τη λήξη του μνημονίου, είναι γεγονός αυτό. Γεγονός είναι ότι υφίσταται αξιολ��γηση του προγράμματος, βαίνει όμως προς τη λήξη του, αλλά για να οδεύσει πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Γεγονός είναι ότι υπάρχει ανοιχτή συζήτηση, και πηγαίνουμε σε υποστηρικτική γραμμή που χαλαρώνει η επιτήρηση... Όλα αυτά είναι πραγματικότητες. Θα καταλήξουμε σε συμφωνία Ανοιχτό ζήτημα είναι το ασφαλιστικό, το χειρίζεται ο Γιάννης Βρούτσης», δήλωσε ο κ. Βορίδης.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Ν. Παππάς, απάντησε στον κ. Βορίδη ότι δεν υπάρχει απεμπλοκή από το μνημόνιο και επανέλαβε για μια ακόμα φορά ότι:

«Πρέπει να γίνουν εκλογές πριν τη συμφωνία».

Ο υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε επίσης και στην υπόθεση του Γιώργου Καρατζαφέρη, ο οποίος ελέγχεται για δύο offshore επιχειρήσεις, που συνδέονται με τα εξοπλιστικά σκάνδαλα τονίζοντας ότι θα πρέπει να γίνουν «τα νόμιμα και ό, τι προβλέπεται».

Σ’ αυτό συμφώνησε και ο κ. Παππάς, ο οποίος υπογράμμισε ότι «πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος, αν είναι τα πράγματα όπως εμφανίζονται. Πρόκειται για μια ψηφίδα στο ψηφιδωτό της κατάστασης με τους εξοπλισμούς που επικρατούσε τότε».