​Ημέρα χαρά και γιορτής είναι η σημερινή για το Κιλκίς, καθώς ένας δικός τους άνθρωπος ο Γιώργος Γεωργαντάς γίνεται υφυπουργός Παιδείας! Με απόφαση του πρωθυπουργού ο κ.Γεωργαντάς αναλαμβάνει την θέση του Γιώργου Στύλιου, ο οποίος παραιτήθηκε πριν λίγες ημέρες για το «θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη» στην βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Ποιος είναι όμως ο νέος υφυπουργός Παιδείας;

sarakatsanos.jpg

Ο Γιώργος Γεωργαντάς γεννήθηκε στις 7 Μαΐου 1967, είναι δηλαδή Ταύρος στο ζώδιο και κατάγεται από την Αγία Παρασκευή Κιλκίς . Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και ζει μόνιμα στο Κιλκίς ασκώντας το επάγγελμα του δικηγόρου ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς από το Μάρτιο του 1992. Είναι παντρεμένος με την Ευθυμία Κολιούσκα, η οποία είναι υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, με την οποία έχουν αποκτήσει μια κόρη και ένα γιο

Πολιτικές δραστηριότητες και Κοινοβουλευτική Δράση

Έχει διατελέσει πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης Αγίας Παρασκευής Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας, ενώ έχει ασχοληθεί και με τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς δύο φορές στις εκλογές του 2002 και 2006. Από την πρώτη Ιανουαρί��υ 2007 έως τον Οκτώβριο του έτους 2009 διετέλεσε πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κιλκίς. Συμμετείχε στις εθνικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 ως υποψήφιος με το κόμμα της Νέας Δημοκρα��ίας στο Ν. Κιλκίς καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση. Στις εκλογές αυτές η Νέα Δημοκρατία έχασε για μικρό αριθμό ψήφων την δεύτερη βουλευτική έδρα και έτσι κατατάχθηκε ως πρώτος επιλαχών βουλευτής. Στις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 εκλέχθηκε βουλευτής. Στις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012, οι οποίες έγιναν με λίστα, κατέλαβε την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου.
Συμμετέχει στην Βουλή των Ελλήνων ως μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής του Σωφρονιστικού Συστήματος καθώς και της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Συνδικαλιστικές και Πολιτιστικές Δραστηριότητες

Συμμετείχε στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Κιλκίς και εκλέχθηκε: Τα έτη 2002-2005: Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Τα έτη 2005-2009: Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου. Τα έτη 2008-2009: Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, οπότε και παραιτήθηκε λόγω συμμετοχής του στις βουλευτικές εκλογές.

Χορεύει και παραδοσιακά ο νέος υφυπουργός

Σε πολιτιστικό επίπεδο έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του αθλητικού συλλόγου "Κιλκισιακός" και Γραμματέας του Συλλόγου Σαρακατσαναίων του Ν. Κιλκίς.

σαρακατσανικα.jpg

Τα τραπέζια με φίλους, το κρασί και οι χαλ��ρές οικογενειακές στιγμές πρέπει να αρέσουν πολύ στο νέο υφυπουργό Παιδείας. Αυτό συμπεραίνει κανείς, βλέποντας την προσωπική σελίδα του κ.Γεωργαντά στο Facebook.

giorgos8.jpg

Δεν είναι λίγες οι φωτογραφίες που δείχνουν το νέο υφυπουργό σε στρωμένα, με φαγητά και ποτά, τραπέζια με συναδέλφους και φίλους, ενώ αρκετά είναι και τα ντοκουμέντα που φανερώνουν την ιδιαίτερη σχέση του κ.Γεωργαντά με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη και τον βουλευτή της ΝΔ, Γ.Ιωαννίδη

αδονισ.jpg

giorgos6.jpg

giorgos4.jpg

giorgos3.jpg

giorgos2.jpg