Την εκτίμηση ότι η προκλητικότητα της Τουρκίας θα γυρίσει μπούμερανγκ εξέφρασε ο Άκης Γεροντόπουλος μιλώντας στον ραδιοσταθμό Ξάνθη FM100.

«H Τουρκία θα πέσει μέσα στον λάκκο που σκάβει η ίδια. Θυμάστε τι έλεγε πριν από μερικά χρόνια ο Νταβούτογλου πως επιθυμούν μηδενικά προβλήματα με τους γείτονες; Βλέπουμε ότι έχουν προβλήματα με όλους» ο υφυπουργός Εξωτερικών, ο οποίος διευκρίνισε ότι η Ελλάδα «δεν θα ακολουθήσει την Τουρκία σε λεονταρισμούς αλλά είναι αποφασισμένη και σίγουρη και έχει όλες τις δυνατότητα να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση εκ μέρους των γειτόνων μας».

Ο κ. Γεροντόπουλος υπογράμμισε ότι η ΕΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν συνομιλεί με χώρα που δεν αναγνωρίζει μέλος της, ενώ για τη τριμερή συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου σημείωσε: «Η χώρα έχει δημιουργήσει μια ασπίδα γύρω της μέσω των διεθνών σχέσεων που έχει αναπτύξει».

Τέλος, αναφερόμενος όσον αφορά την έκδοση βίζας 72 ωρών σε επισκέπτες από την Τουρκία που σκοπεύουν να επισκεφθούν την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, ο κ. Γεροντόπουλος ξεκαθάρισε ότι υπάρχει δεδηλωμένη πρόθεση από πλευράς του υπουργείου αλλά και όλων των εμπλεκόμενων αυτό να καταστεί εφικτό, ενώ πρόσθεσε ότι σε αυτό συμφωνεί και η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.