​Στη διαβεβαίωση ότι η ρύθμιση των 100 δόσεων θα εφαρμοστεί προχώρησε με επίσημη ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών με αφορμή δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για γραπτή επιστολή της τρόικας με την οποία ζητούσε απόσυρση της ρύθμισης των 100 δόσεων για αποπληρωμή των οφειλών προς το Δημόσιο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, «η συζήτηση με την τρόικα ε��ναι διαρκής και περιλαμβάνει ένα ευρύ πεδίο θεμάτων με στόχο τη μέγιστη αποτελεσματικότητα των πρωτοβουλιών της κυβέρνησης».

Μητσοτάκης:Η ρύθμιση έχει ψηφιστεί από την Βουλή και θα εφαρμοστεί

Την ίδια διαβεβαίωση έδωσε νωρίς το πρωί στον ΣΚΑΙ και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση έχει ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή και πρέπει να εφαρμοστεί.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η στάση της τρόικας ενδεχομένως να εντάσσεται στις γνωστές πιέσεις που ασκούνται παραμονές της έναρξης διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Επεσήμανε δε, πως ο ίδιος δεν έχει γίνει αποδέκ��ης κάποιας ένστασης από την τρόικα για το ζήτημα, αν και δεν είναι αρμόδιος.

Γεωργιάδης: Απλά μας πιέζουν για τις μεταρρυθμίσεις

«Αδιανόητο και ανέφικτο να αλλάξει ψηφισμένος νόμος» είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει πίσω, στις αποφάσεις της, απλώς η τρόικα μάς πιέζει για να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν καθυστερήσει» εκτίμησε.

Αντιδράσεις των κομμάτων

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει πως «η εφαρμογή της ρύθμισης που δίνει τη δυνατότητα αποπληρωμής των οφειλών προ�� το δημόσιο με διακανονισμό έως και 100 δόσεων είναι νόμος του κράτους και πρέπει να εφαρμοσθεί κανονικά» και καλεί τις αρμόδιες αρχές να εκδώσουν άμεσα την εγκύκλιο εφαρμογής της.

«Για τον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν μπαίνει υπό διαπραγμάτευση με παράγοντες και κέντρα εκτός χώρας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αξιωματική Αντιπολίτευση και προσθέτει πως «η κυβέρνηση είναι όμηρος της μέχρι τώρα στρατηγικής της και εισπράττει τα αποτελέσματα των επιλογών της».

Η Δημοκρατική Αριστερά κάλεσε με ανακοίνωσή της την κυβέρνηση «να αποκρούσει κάθε ιδέα απόσυρσης του μέτρου των 100 δόσεων για τις οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία», τονίζοντας ότι θα πρέπει να καταστήσουν σαφές στους δανειστές «ότι τόσο η φοροδοτική ικανότητα, όσο και η οικονομική δυνατότητα των Ελλήνων πολιτών έχει εξαντληθεί Ο νέος γύρος απαιτήσεων της τρόικας αποκαλύπτει πόσο απέχει από την πραγματικότητα η υπεραισιοδοξία που καλλιεργείται για το "τέλος του μνημονίου"» αναφέρει σε ανακοίνωση της .