​Την κάλυψη των κενών με εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα δεχτούν να διδάξουν εθελοντικά, που εξετάζει το υπουργείο Παιδείας σχολίασε ο αρμόδιος υφυπουργός Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος.

«Ο εθελοντισμός είναι μια σκέψη μέσα στην αγωνία μας. Μπορεί να μείνει στα επίπεδα αυτά, της απλής σκέψης» είπε ο κ.Δερμετζόπουλος, μιλώντας στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ενώ λίγο αργότερα μιλώντας στον Athina 9,84, είπε ότι «δεν πιστεύει ό��ι θα υλοποιηθεί».

«Πεποίθησή μου είναι ότι η όξυνση και η ένταση έχει δημιουργήσει την απαξίωση στο πολιτικό προσωπικό της χώρας. Χαιρετίζω τη συγγνώμη του κ. Στύλιου, καταδικάζω το γεγονός. Ήταν αυτονόητο ότι θα έπρεπε να παραιτηθεί» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις καταλήψεις, ο κ.Δερμετζόπουλος εκτίμησε ότι υπάρχει πτωτική τάση.

«Τη Δευτέρα ξεκινήσαμε με 588 κατειλημμένες κτιριακές μονάδες. Την Τρίτη είχαμε πέσει στις 364, την Τετάρτη δεν δούλευαν τα σχολεία λόγω των εκλογών των αιρετών. Χτες ήταν 254 και για σήμερα δεν έχουμε εικόνα γιατί είναι πάρα πολύ νωρίς. Αυτό που συμβαίνει και παρατηρούμε έιναι ότι υπάρχει μια πτωτική τάση, η οποία ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει», τόνισε ο κ. ��ερμεντζόπουλος και πρόσθεσε: «Θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις κατά κύριο λόγο και μετά λύσεις».

Μιλώντας για την τράπεζα θεμάτων, ο υφυπουργός παραδέχτηκε ότι φέρει ευθύνη και το υπουργείο Παιδείας .

«Αντί να λειτουργήσει πειραματικά και πιλοτικά, γιατί πέντε μέρες πριν από τις εξετάσεις, πετάξαμε μια τράπεζα θεμάτων στα παιδιά και τα ζαλίσαμε. Φέτος δεν ισχύει αυτό. Ήδη έχει αναρτηθεί η Τράπεζα θεμάτων για την Α΄ Λυκείου, και τη Δευτέρα ανα��τάται και για τη Β’. Ήδη προχωρήσαμε σε μειώσεις της ύλης και θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της δραστηριότητάς της. Αυτό τα παιδιά δεν το ξέρουν, δεν το καταλαβαίνουν αλλά εμείς οφείλουμε να τα πείσουμε» τόνισε.