​«Άτυχη στιγμή» χαρακτήρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε την Πέμπτη στη Βουλή, όταν ο πρώην πλέον, υφυπουργός Παιδείας, Γ. Στύλιος, στη διάρκεια αντιπαράθεσης με την βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη της είπε: «Κασιδιάρη θέλετε κα. Κανέλλη, αλλά δεν θα με κάνετε Κασιδιάρη».

«Η χθεσινή μέρα ανήκει πλέον στο παρελθόν και αυτό που θέλω να πω είναι ότι ήταν μια ατυχής στιγμή. Δεν πιστεύει κανείς ότι ο κ. Στύλιος εννοούσε αυτό που είπε και ότι είναι υποστηρικτής του Ναζισμού», είπε η κα Βούλτεψη, χαρακτηρίζοντάς τον «εξαιρετικό συνάδελφο».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος όμως αναφέρθηκε και στην χθεσινή κρίσιμη συνάντηση του Eurogroup, τονίζοντας ότι η Ελλάδα έλαβε την διαβεβαίωση από τον κ. Ντάισελμπλουμ ότι όταν η χώρα ολοκληρώσει το πρόγραμμά της και θελήσει υποστήριξη, υπάρχει η βούληση από την ευρωζώνη να βοηθήσει.

Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιστρέψει ξανά στα χρέη και στα ελλείμματα, ενώ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι με αυτά που υπόσχεται η επιστροφή στα χρέη και σε χειρότερα μνημόνια είναι σίγουρη.

Τέλος η κα. Βούλτεψη αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Κύπρο, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δε�� θα χρησιμοποιούσε ποτέ τα εθνικά θέματα για κομματικά συμφέροντα.

Απευθυνόμενη μάλιστα στο μέλος του ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ήσυχο, ο οποίος την Πέμπτη δήλωσε ότι υπάρχει μια μερίδα ακραίων απόψεων εντός της κυβέρνησης, που φλερτάρουν με την ιδέα να ανέβει το θερμόμετρο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία για να βρεθούν οι 180 βουλευτές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε:

«Ας ησυχάσει ο κ. Ήσυ��ος. Το κόμμα του έχει πολύ δρόμο ακόμη να διανύσει, για να φτιάξει πρόγραμμα εξωτερικής πολιτικής στο σημερινό περιβάλλον».