​Στην Κύπρο βρίσκεται από χθες ο Αντώνης Σαμαράς. Ο Έλληνας πρωθυπουργός, ο οποίος έστειλε μήνυμα στήριξης στην Λευκωσία με αφορμή τις τουρκικές προκλήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, έφτασε πριν από λίγο στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τον υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Οι δύο άντρες θα έχουν κατ` ιδίαν συνάντηση την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίε��.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός συνοδεύεται από τον Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο και άλλους αξιωματούχους.

samaras-anastasiadis.PNG

Στις 10.45 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη και του Πρωθυπουργού Σαμαρά με τους Αρχηγούς ή Εκπροσώπους των κυπριακών κοινοβουλευτικών κομμάτων.

Το μεσημέρι θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου.

Στις 12.45 θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας

Στη συνέχεια, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους Προέδρους των Συνδέσμων Αγωνιστών ΕΟΚΑ στην Βουλή των Αντιπροσώπων και θα μεταβεί ακολούθως στην Αρχιεπισκοπή, όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο.

Το απόγευμα ο κ.Σαμαράς θα αναχωρήσει για Κάιρο, για την τριμερή συνάντηση κορυφής μεταξύ του ιδίου, του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Αιγ��πτιου Προέδρου Αμπντελ Φατάχ αλ Σίσι.