«Φωτιές» άναψε στο πολιτικό σκηνικό η δήλωση του μέλους της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνου εξωτερικής πολιτικής του κόμματος Κ. Ήσυχου.

«Φοβάμαι ότι υπάρχει μια μερίδα ακραίων απόψεων εντός της κυβέρνησης -και αυτοί συνήθως κινούνται γύρω από τον κ.Σαμαρά- που φλερτάρουν με την ιδέα να ανέβει το θερμόμετρο ανάμεσα σε Ελλάδα και στην Τουρκία με κάποιες κρίσεις που δεν μπορεί κάποιος να προσδιορίσει, με στόχο να αναζητήσουν, να επιζητήσουν συναίνεση εδώ και τώρα,να βρεθούν και οι 180, λόγω της κρίσης. Προειδοποιούμε με σαφήνεια και καθαρό τρόπο να μην παίξει αυτο το επικίνδυνο χαρτί η κυβέρνηση διότι αυτά τα "πολιτικά παίγνια" τα πληρώνουμε πολύ ακριβά» δήλωσε στο οnalert.gr.ο κ. ’Ησυχος.

Στις δηλώσεις αυτές απάντησε με δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης. «Οι δηλώσεις του κ. Ήσυχου υπεύθυνου του τομέα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι μόνο ακραία επαίσχυντες και απαράδεκτες, αλλά κυρίως εθνικά επικίνδυνες» ανέφερε.

Ο υπουργός Επικρατείας εξέφρασε την ελπίδα, ότι οι δηλώσεις αυτές, «δεν απηχούν τις απόψεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποτελούν μνημείο προσωπικής ανευθυνότητας και εκδήλωση αδίστακτης ανοησίας» και κάλεσε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να λάβει αμέσως θέση.

«Η εμπ��οκή τέτοιων θεμάτων στην εσωτερική πολιτική διαμάχη, είναι επιεικώς επιζήμια και ασυγχώρητη, ιδιαίτερα την ώρα που ο Πρωθυπουργός της χώρας βρίσκεται στην Κύπρο» ανέφερε επίσης ο κ. Σταμάτης.