«Η Ελλάδα έχει ανάγκη τη στήριξή μας» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Μισέλ Σαπέν, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες.

«Η Ελλάδα έχει κάνει πολύ σημαντικές προσπάθειες, και το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να της το αναγνωρίζουμε. Παράλληλα, νομίζω ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη να συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε. Όχι όπως παλιά, όχι με τον ίδιο μηχανισμό. Πάντως η Ευρώπη οφείλει να συνεχίσει να τη στηρίζει», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών.

Την ανάγκη να βρεθεί «καθαρή λύση» για την Ελλάδα, υπογράμμισε και ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς Γκέοργκ Σέλινγκ, προσερχόμενος στη συνεδρίαση.

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι στην τελευταία τους συνάντηση οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είπαν ότι η Ελλάδα χρειάζεται «καθαρές λύσεις».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι γίνονται συζητήσεις με την τρόικα και με διάφορους άλλους θεσμούς. «Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα θέλει να βγει από το πρόγραμμα, αλλά μη με ρωτάτε πότε θα γίνει αυτό, δεν το ξέρουμε» είπε ο Χ. Σέλινγκ και πρόσθεσε ότι αναμένει την ενημέρωση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών και την πρόταση που θα παρουσιάσει στο Eurogroup.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Άντι Ρίνε, τόνισε ότι είναι σημαντικό η Ελλάδα να μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι αυτό μπορεί να γίνει με τους υπάρχοντες πόρους και όχι με νέους.