​Για «μέγιστη χυδαιότητα» και «προσβολή της Δημοκρατίας», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για την επίθεση του υφυπουργού Παιδείας, Γ. Στύλιου εναντίον της Λ. Κανέλλη μέσα στη Βουλή, ενώ το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «ανάρμοστη συμπεριφορά» που «πλήττει το κύρος του κοινοβουλίου».

«Η επίθεση του υφυπουργού Παιδείας στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη δεν συνιστά μόνο μέγιστη χυδαιότητα. Αποτελεί τεράστια προσβολή για τη δημοκρατία, στελέχη της κυβέρνησης να επικαλούνται τη χρυσαυγίτικη βία. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορεί να είναι ανεκτές και καμία “συγνώμη” δεν μπορεί να τις ξεπλύνει», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το ΠΑΣΟΚ τονίζει:

«Η ανάρμοστη συμπεριφορά του υφυπουργού Παιδείας καθ΄ υπέρβαση κάθε μέτρου και δεοντολογίας, πλήττει κατάφορα το κύρος του Κοινοβουλίου. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αποδοκιμάζει κάθε τέτοιου είδους συμπεριφορά από όποιον και αν προέρχεται, θεωρώντας ότι πρέπει όλοι από τη θέση τους να συμβάλλουν στην εμπέδωση της Δημοκρατίας και των αρχών του Κοινοβουλευτισμού».