Ένταση επικράτησε στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τα «κόκκινα δάνεια» καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε αφού διαφώνησε έντονα με την εκπρόθεσμη κατάθεση της τροπολογίας σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης και ζήτησε ειδική συνεδρίαση.

Η εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε το σχετική πρόταση που υπογράφεται από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκηση και Δικαιοσύνης και βουλευτής της ΝΔ, Κυριάκος Βιρβιδάκης, εξήγησε -επικαλούμενος τον Κανονισμό της Βουλής- ότι η πρόταση δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Η αντίδραση της κας Κωνσταντοπούλου ήταν έντονη κάνοντας λόγο για «κυβερνητικές μεθοδεύσεις», ενώ όταν ο κ. Βιρβιδάκης την ανακάλεσε στην τάξη όρθιος σχολίασε ειρωνικά: «Για ποιο πράγμα με ανακαλείτε στην τάξη, που σηκωθήκατε και όρθιος; Περιφρονείτε την Επιτροπή. Δεν κλείνει το θέμα. Αποχωρεί η αξιωματική αντιπολίτευση, είστε υπεύθυνοι για τον ευτελισμό του Κοινοβουλίου».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, που ήταν παρών, σήκωσε το γάντι που πέταξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και επέστρεψε τους χαρακτηρισμούς της: «Τον ευτελισμό τον έχετε κάνει εσείς. Έχει βάλει στη γραμμή τους βουλευτές σας και ψηφίζουν. Δεν υπάρχει ούτε ένα νομοσχέδιο που να έχει διαφοροποιηθεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ».

Σχολιάζοντας το θέμα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας σημείωσε ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν αρμόζει με τη στάση κόμματος αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας ότι «την τροπολογία για τα κόκκινα δάνεια την περιμένει όλη η χώρα και η αγορά και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δικαιολογία».

Βούλτεψη: Είναι αντίθετοι σε ό,τι ανακουφίζει την κοινωνία

Σφο��ρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την αποχώρησή του από τη συζήτηση για τα «κόκκινα δάνεια» εξαπέλυσε η κα Βούλτεψη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε όποιο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ανακουφίζει την κοινωνία βρίσκει απέναντι τον ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Κατά τα άλλα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού!».