​Για το σχέδιο εξόδου της Ελλάδας από το Μνημόνιο, την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τις τουρκικές προκλήσεις μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να γνωρίζει την αλήθεια», είπε η κ. Μπακογιάννη αναφερόμενη στο σχέδιο της κυβέρνησης για έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο και ξεκαθάρισε ότι νέα συμφωνία με τους δανειστές μας θα υπάρξει για να μην επιστρέψει η χώρα στην κρίση.

«Θα υπάρξει μια νέα συμφωνία και μια νέα γραμμή χρηματοδότησης. Αυτό θα μας προφυλάξει από τακτικές τύπου “Τσοβόλα δώστα όλα”», είπε.

Όσον αφορά, στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, η κα Μπακογιάννη εξέφρασε την εκτίμησή της ότι οι 180 βουλευτές που απαιτούνται δεν θα βρεθούν.

«Συνταγματικά εάν δεν βρεθούν οι 180 η χώρα πάει σε εκλογές. Κι επειδή το έργο το έχουμε ξαναδεί, το ίδιο έκανε και ο Γιώργος Παπανδρέου, και το πληρώσαμε ακριβά. Ο λαός προτίμησε τότε τον Παπανδρέου και το λεφτά υπάρχουν και καταλήξαμε στο Καστελόριζο. Δεν είναι ρεαλιστικές και δεν είναι ειλικρινείς πρωτίστως οι προτάσεις που κάνει σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορεί να κόψει κανείς λεφτά από τον τοίχο, παρά μόνο αν κόψει δραχμές», είπε.

Η Ντ. Μπακογιάννη αναφέρθηκε τέλος και στις τουρκικές προκλήσεις, χωρίς να κρύψει την ανησυχία της.

«Ανησυχώ ιδιαίτερα για την στάση της Τουρκίας. Θα πρέπει να υπάρξει άμεσα η σύγκληση του συμβουλίου αρχηγών για τα εθνικά μας θέματα. Η ανησυχία μου αυτή μεγάλωσε μετά την επίσκεψή μου στην Άγκυρα. Βλέπω μια ρητορική, η οποία σαφώς έχει μεταλλαχθεί. Είναι διαφορετική από τότε που ήμουν εγώ υπουργός Εξωτερικών. Οι Τούρκοι χωρίς προσχήματα έχουν προχωρήσει σε φρ��σεις που έχουμε πολλά χρόνια να ακούσουμε, όπως το ότι “η Κύπρος δεν υπάρχει”. Τους είπα ότι αυτή η ρητορική δεν σας ωφελεί», δήλωσε και πρόσθεσε:

«Έχουμε μάθει ιστορικά εμείς οι Έλληνες να βάζουμε τα εθνικά θέματα πάνω απ’ όλα. Πιστεύω ότι μετά την επίσκεψη Σαμαρά στην Κύπρο θα πρέπει να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Δεν έχουμε το δικαίωμα τα όποια μικροκομματικά οφέλη να τα βάλουμε πάνω από τα συμφέροντα της πατρίδας. Είναι η ώρα της λογικής και της υπευθυνότητας. Να βγάλουμε στην άκρη τις διαφωνίες μας και να βρούμε αυτά που μας ενώνουν, μακριά από λαϊκισμούς».