​Τέλος στα σενάρια που τον θέλουν να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας έδωσε το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ο οποίος εκτίμησε ότι «δεν θα εξασφαλιστεί ο αριθμός των 180 βουλευτών για την εκλογή Προέδρου και κατά συνέπεια η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές».

«Δεν προσωποποιώ ποτέ την πολιτική μου στάση. Δεν θα είναι υποψήφιος ο Κουβέλης για την Προεδρική εκλογή. Δεν θα μετέχει η ΔΗΜΑΡ στην προεδρική πλειοψηφία. Η ΚΟ της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο καθένας με τον δικό του τρόπο έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφί��ει» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Κουβέλης στον Real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παραδέχτηκε πως τα δημοσκοπικά ευρήματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν είναι θετικά για το κόμμα του, εκφράζοντας την αισιοδοξία «μέσα στο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τον Μάρτιο να ανακάμψουμε και όποτε γίνουν εκλογές η ΔΗΜΑΡ να είναι ξανά μέσα στη Βουλή».

Σε ερώτηση για το αν είναι πιθανό να υπάρξει, άλλη κυβέρνηση από αυτή τη Βουλή, είπε: «Όχι, ούτε το πιθανολογώ, ούτε εκτιμώ ότι θα υπάρξει κάτι τέτοιο».

Μιλώντας για την πρόταση του να συγκληθεί το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών, ο κ.Κουβέλης εξήγησε ότι «επιδιώκει να υπάρξει ο ελάχιστος πολιτικός τ��πος ανάμεσα στις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου προκειμένου να γίνει μια διαπραγμάτευση για την αναδιάρθρωση του χρέους…Θεωρώ ότι είναι αναγκαία αυτή η συνάντηση, είναι αναγκαία αυτή η συνεννόηση, παρά τις μεγάλες μας αντιθέσεις».

Αναφερόμενος στο χρέος και στο αν είναι τελικά ή όχι βιώσιμο, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς τόνισε, πως παρά τα όσα υποστηρίζουν οι κκ Σαμαράς, Βενιζέλος και Χαρδούβελης, «το χρέος δεν είναι βιώσιμο, αλλά και αυτός ο οποίος έχει την άποψη ότι είναι, ας την καταθέσει».