Απάντηση στα όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος στην εκπομπή «Στον ενικό» του STAR για τη σύμβαση της Περιφέρειας Αττικής, με ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού έδωσε η Ρένα Δούρου.

«Ο κ. υπουργός αναφέρθηκε πολλές φορές σε δημάρχους που τον "παρακάλεσαν" για λίγους διορισμούς στους δήμους … Ωστόσο τα προβλήματα των πολιτών δεν μπορούν να επιλύονται στα υπουργικά γραφεία, από δημάρχους – επαίτες, που έρχονται να … παρακαλέσουν τον υπουργό για τον διορισμό λίγων υπαλλήλων στους δήμους τους . Η εικόνα του δημάρχου – επαίτη απάδει του αξιώματος και του θεσμού της Αυτοδιοίκησης. Είναι προφανές ότι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως επαίτη είναι αυτός που έχει επιλέξει και υποστηρίζει η σημερινή κυβέρνηση. Επαίτη που ευθυγραμμίζεται με τις κεντρικές, μνημονιακές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης» αναφέρει η Περιφερειάρχης Αττικής, η οποία σημειώνει ότι η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται στον αντίποδα αυτής της αντίληψης «γιατί πιστεύει ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών δεν βρίσκεται τη διακριτική ευχέρεια των υπουργών αλλά είναι υποχρέωση όλων των παραγόντων μιας συντεταγμένης Πολιτείας, σύμφωνα με τον αυτόνομο θεσμικό ρόλο του καθενός, όπως επιβάλλει το Σύνταγμα που διασφαλίζει την αυτοτέλεια των ΟΤΑ».

Η κα Δούρου συνεχίζει λέγοντας πως «ψευδώς ο κ. υπουργός είπε ότι αν δεν είχε υπάρξει το λασπολογικό δημοσίευμα, η Περιφερειακή Αρχή θα είχε αναθέσει την εργολαβία καθαριότητας. Είναι προφανές ότι ο κ. υπουργός επιλέγει να ταυτιστεί με το συκοφαντικό δημοσίευμα, "αγνοώντας" ότι η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει υπογράψει καμία εργολαβία. Όπως επιλέγει να αγνοεί ότι η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει υπογράψει και σειρά άλλων διαγωνισμών (πληροφορικής, πυροπροστασίας ΕΜΑΚ Άνω Λιοσίων, κ.α.) γιατί έτσι έκρινε ότι επιβάλλει η προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και όχι διαπλεκόμενες εκδοτικές σκοπιμότητες. Ασύγγνωστη άγνοια ή συνειδητή επιλογή? Οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν».

«Εν κατακλείδι», καταλήγει η κα Δούρου, «κάποιοι θα πρέπει να αποφασίσουν για ποιο λόγο θα επικρίνουν τη νέα Περιφερειακή Αρχή. Γιατί συνεχίζει την ίδια πολιτική με την προηγούμενη διοίκηση; Γιατί ακολουθεί άλλη ρότα, κάνοντας διαφορετική πολιτική και ενοχλώντας; Γιατί σέβεται τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όπως αυτή καθορίζεται από τον Ανώτατο Νόμο? Γιατί είναι φανερό ότι όλα μαζί δεν μπορούν να ισχύουν».