Βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών, εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Ευτυχώς για τη δημοκρατία και τους θεσμούς, το Σύνταγμά μας δεν προβλέπει μεθοδεύσεις, όπως αυτές που συνέλαβε η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και πήγε ο κ. Τσίπρας να πει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χωρίς να αντιλαμβάνεται το θεσμικό ρόλο του αρχηγού του κράτους σε ένα κοινοβουλευτικό πολίτευμα όπως το δικό μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη.

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνιά για επίσπευση των εξελίξεων γιατί «αντιλαμβάνεται ότι έως τον Φεβρουάριο το κλίμα θα είναι διαφορετικό» και καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επανεξετάσει τη θέση του, αποδεχόμενο τον διάλογο και τη συνεννόηση ενόψει της διαπραγμάτευσης για την οριστική έξοδο από την κρίση, τα μνημόνια και το ΠΑΣΟΚ.

«Ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή. Η χώρα δε χρειάζεται εκλογές αλλά Εθνική Σταθερότητα, για να αλλάξει σελίδα και να πετύχει μια ολοκληρωμένη συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για την οικονομική της Ανάπτυξη με κοινωνική ευαισθησία» καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.