​Σε θερμό κλίμα ξεκίνησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι και είναι κρίσιμες οι επιλογές που έχουμε μπροστά μας», είπε στον κ. Παπούλια κατά την άφιξή του ο Α. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι :

«Πρέπει να στείλουμε μήνυμα ότι η Δημοκρατία δεν είναι κίνδυνος στη χώρα που γεννήθηκε».

Ο κ. Τσίπρας, τόνισε ότι απαιτείται στοιχειώδης πολιτική συνεννόηση, ώστε να μπορέσει η χώρα να βαδίσει συντεταγμένα και ομαλά, ενώ επανέλαβε ότι ο λαός θα πρέπει να αποφασίσει ποιο από τα δύο μονοπάτια που ανοίγονται μπροστά του θα ακολουθήσει.

Από την πλευρά του ο Κάρολος Παπούλιας συμφώνησε ότι η περίοδος που διανύει η χώρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, υπογραμμίζοντας ότι επιβάλλεται η ενότητα των πολιτικών δυνάμεων.

«Χρειάζεται ένα minimum συνεννόησης για την αντιμετώπιση των οικονομικών και διεθνών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα. Ίσως με έχουν επηρεάσει τα χρόνια της θη��είας μου στο υπουργείο Εξωτερικών, όμως τα εθνικά προβλήματα βρίσκονται σε κρίσιμη στιγμή», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπούλιας επεσήμανε τέλος ότι οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα και όλα τα άλλα θα βρεθούν.