Κανονικά προχωρούν τα έργα για την αντιμετώπιση των ζημιών, που προκλήθηκαν από τους σεισμούς, δήλωσε από την Κεφαλονιά ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος εξήγγειλε και την κατασκευή νέων έργων.

«Προχωράμε στην κατασκευή και νέων έργων, που έχουν να κάνουν με το οδικό δίκτυο της Παλικής, το οδικό δίκτυο και τους κοινόχρηστους χώρους στο Ληξούρι, τα μεγάλα οδικά έργα, που προχωρούν και ολοκληρώνονται σε λίγους μήνες, έτσι ώστε οι δημόσιες υποδομές του νησιού να γίνουν πολύ καλύτερες από πριν» ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός προήδρευσε σε σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του δημάρχου Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση, του αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα, τοπικών φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση, προκειμένου να δημοπρατηθεί, η κατασκευή των εργατικών κατοικιών.

Σχετικά με τις διαδικασίες αποκατάστασης των σχολικών κτιρίων και των λιμανιών Ληξουρίου και Αργοστολίου, ο υπουργός Υποδομών ανέφερε ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες μελέτης και επισκευής των σχολείων και ότι το λιμάνι του Ληξουρίου, εκτιμώντας ότι τον Φεβρουάριο θα προκηρυχθεί η επισκευή και η συμπλήρωση των υποδομών του λιμανιού του Αργοστολίου.