Η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει ξεκινήσει.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα παραιτηθεί σήμερα ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του στην Κομισιόν και έχει προγραμματιστεί στις 10.30 αποχαιρετιστήρια συνάντηση με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.

Την ίδια ώρα, η ονοματολογία για τον αντικαταστάτη του κάνει… παρέλαση.

Για τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας έχουν ακουστεί πολλά ονόματα πρώην υπουργών και βουλευτών της ΝΔ, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον Αντώνη Σαμαρά να είναι κοντά στην απόφαση να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο για συμβολικούς λόγους και να ορίσει και νέος αναπληρωτής υπουργός (δίπλα στη Φώφη Γεννηματά), ο οποίος θα προέρχεται από τη ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός και ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας θα έχουν συνάντηση σήμερα στις 14.00 στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά το τέλος της οποίας πιθανόν ο πρωθυπουργός να ανακοινώσει το νέο υπουργικό σχήμα στο ΥΠΕΘΑ.

Δεδομένου, πάντως, ότι η ορκωμοσία του νέου υπουργού (ή αναπληρωτή υπουργού) θα γίνει τη Δευτέρα, δεν θα πρέπει να αποκλείεται ο κ. Σαμαράς να ανακοινώσει τον αντικαταστάτη του κ. Αβραμόπουλου το Σάββατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, η αντικατάσταση του κ. Αβραμόπουλου δεν θα συνοδεύεται από κάποια άλλη αλλαγή στο κυβερνητικό σχήμα.