​Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Α. Παπαμιμίκος σχολιάζοντας τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου μια ομάδα φοιτητών διέκοψε τη συνεδρίαση της Συγκλήτου.

«Με το “έτσι θέλω” μια χούφτα “μπαχαλάκηδες” ματαίωσαν σήμερα τη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πράξη τους συνιστά έκφραση αδίστακτου αυταρχισμού, προσβάλλει το Ελληνικό Πανεπιστήμιο, υπονομεύει τους θεσμούς και πλήττει τη Δημοκρατία», αναφέρει η ανακοίνωση του κ. Παπαμιμίκου και συνεχίζει:

«Έστω και τώρα, όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις έχουν υποχρέωση να καταδικάσουν τις πρακτικές της βίας και του αυταρχισμού και να απαιτήσουν σεβασμό στους νόμους, στους χιλιάδες φοιτητές και τις οικογένειες τους που τόσα βάρη σηκώνουν για τις σπουδές τους.

Σήμερα, που η χώρα αρχίζει να στέκεται στα πόδια της, είναι αδιανόητο να επιμένουν κάποιοι να προσφέρουν πολιτική κάλυψη σε “μπαχαλάκηδες”. Είναι, επιτέλους, καιρός να τελειώνουμε μ' αυτές τις λογικές.

Για όσους επιχειρούν καταλήψεις, υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση από τους νόμους, οι οποίοι πρέπει να εφαρμόζονται. Στα Πανεπιστήμια ισχύει ό,τι και στους υπόλοιπους δημόσιους χώρους, όταν συντελούνται έκνομες πράξεις (Ν. 4009/2011). Στη χώρα που γεννήθηκε η Παιδεία και ο Πολιτισμός, δεν μπορεί να συνεχίζονται εικόνες ντροπής σαν τη σημερινή».

Σήμερα το πρωί στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεδρίαζε για πρώτη φορά η Σύγκλητος του Ιδρύματος. Οι φοιτητές λίγο μετά τις 09:00, απέκλεισαν την πρόσβαση στην πόρτα και δεν επέτρεπαν στον Πρύτανη και στα μέλη της Συγκλήτου να αποχωρήσουν.

Ακολούθησε ένταση μεταξύ των δύο πλευρών, με τον πρύτανη του Ιδρύματος Θεόδωρο Φορτσάκ να ζητά σε έντονους τόνους από τους φοιτητές να αποχωρήσουν, σημειώνοντας ότι παρανόμως βρίσκονται στην αίθουσ��.

Όταν οι φοιτητές αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, ο Πρύτανης διέκοψε τη συνεδρίαση και προειδοποίησε ότι θα ζητήσει «προστασία». Λίγο μετά τις 10:00, ο κ. Φορτσάκης κατάφερε να αποχωρήσει από την αίθουσα αφού είχε μια σύντομη συνομιλία μαζί τους».