Υπέρ της συνέχισης των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού τάχθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος συναντήθηκε χθες το απόγευμα με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα.

«Για το καλό της κυπριακής υπόθεσης και του ελληνισμού πρέπει να έχουμε ξανά συνομιλίες και να έχουμε λύσεις. Όσο και αν έχει απομακρυνθεί αυτό το ενδεχόμενο, δεν μπορεί παρά να προσδοκούμε ότι δεν θα επαναπαυτούμε στο σημερινό καθεστώς και κάποια στιγμή θα έχουμε κάποια λύση για την Κύπρο» σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι είχε πολύ εποικοδομητική κουβέντα με τον κ. Κυπριανού, ενώ ο Κύπριος ηγέτης από την πλευρά του χαρακτήρισε «πολύ παραγωγική τη συζήτηση» με τον κ. Θεοδωράκη με κύριο θέμα το Κυπριακό.

«Μια σωστή λύση του Κυπριακού είναι ο μόνος τρόπος να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στην Κύπρο και τον κυπριακό λαό. Εμείς εκείνο που ζητούμε είναι η Τουρκία να προβεί σε εκείνες τις κινήσεις που θα επιτρέψουν στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, γιατί μόνο μέσα από διαπραγματεύσεις μπορεί να επιλυθεί το Κυπριακό. Μόνο μέσα από διαπραγματεύσεις μπορεί να επιλυθεί το Κυπριακό- και εκεί θα πρέπει με σύνεση, με συνέπεια και με υπευθυνότητα να διεκδικήσουμε τα δίκαια του συνόλου και των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων για να απελευθερώσουμε και να επανενώσουμε την πατρίδα μας» κατέληξε ο κ. Κυπριανού.