​Συνάντηση θα έχουν σήμερα στις 14:30 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος, με τα βασικά ζητήματα που θα τεθούν να είναι οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα εν όψει της επιστροφής της στην Αθήνα, αλλά και η αντικατάσταση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως έγραψε και το star.gr, ο κ. Αβραμόπουλος θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την 1η Νοεμβρίο, και σύμφωνα με πληροφορίες ο αντικαταστάτης του θα είναι από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ.

Το σενάριο που ήθελε τον ίδιο τον πρωθυπουργό να αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Άμυνας έχει εγκαταληφθεί και τα ονόματα δίνουν και παίρνουν για το κρίσιμο υπουργείο.

Επίσης, η κυβέρνηση θεωρεί ότι ο νέος κύκλος αξιολόγησης από τους δανειστές είναι και ο πιο κρίσιμος της τελευταίας διετίας, μιας και ενδεχόμενη εμπλοκή θα μπλοκάρει ολόκληρο το σχέδιο της κυβέρνησης για έξοδο από το μνημόνιο.

Μετά από την πρόσφατη επίθεση των αγορών στα ελληνικά ομόλογα τα περιθώρια ελιγμών από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης έχουν μειωθεί και η τρόικα έχει πλέον αποκτήσει ένα αβαντάζ, ώστε να εγείρουν νέες απαιτήσεις για να επιτευχθεί μια συμφωνία μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική πλευρά θα προσπαθήσει να πείσει την τρόικα να μείνουν εκτός ατζέντας ορισμένα κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι το ασφαλιστικό, μεταθέτοντας τις συζητήσεις αυτές για την άνοιξη του 2015.

Επίσης η κυβέρνηση ελπίζει ότι εκτός συζήτησης θα μείνει και το θέμα των ομαδικών απολύσεων, ενώ θα επιδιώξει να διατηρηθεί το ισχύον κα��εστώς για το λοκάουτ. Αντίθετα, είναι έτοιμη να δεχθεί αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο.