​Παρέμβαση και για τη φοροδιαφυγή δημοσίων υπαλλήλων, αναλαμβάνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες του Star.

Σε μια προσπάθεια να εντοπίσει νέα δεξαμενή επιόρκων που έχουν βγάλει με εμβάσματα σε τράπεζες του εξωτερικού ποσά που δεν δικαιολογούνται από τα περιουσιακά τους στοιχεία, ο κύριος Μητσοτάκης αναμένεται να συναντηθεί με τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου, από την οποία θα ζητήσει να εντατικοποιήσει τους σχετικούς ελέγχους.

Οπως είναι γνωστό, η κυρία Σαββαΐδου με πρόσφατη εγκύκλιό της, έχει ζητήσει πρόσθετες διευκρινίσεις για το χειρισμό των υποθέσεων φορολογουμένων που απέστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό κατά τα έτη 2009-2011, σε μια προσπάθεια να διευκολύνει τη φορολογική διοίκηση στον έλεγχο συγκεκριμένων περιπτώσεων.

Ο υπουργός από την πλευρά του επιθυμεί στο μικροσκόπιο της Υπηρεσίας να μπουν δημόσιοι υπάλληλοι που φέρεται να έχουν βγάλει στο εξωτεικό μεγάλα ποσά.

Στην εγκύκλιο της κυρίας Σαββαϊδου αναφέρεται, πως σε περίπτωση προσαύξησης περιουσίας που προέρχεται από άγνωστη ή μη διαρκή ή μη σταθερή πηγή ή αιτία, ο φορολογούμενος μπορεί να κληθεί να αποδείξει είτε την πραγματική πηγή ή αιτία προέλευσής της, είτε ότι φορολογείται από άλλες διατάξεις, είτε ότι απαλλάσσεται από το φόρο με ειδική διάταξη.

Σύμφωνα με την ίδια εγκύκλιο, η προσαύξηση της περιουσίας μπορεί να αναφέρεται σε κινητή ή ακίνητη περιουσία οποιασδήποτε μορφής, οικόπεδα, σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη, αεροσκάφη, πάσης φύσεως χρεόγραφα (μετοχές ,τοκομερίδια), καταθέσεις κ.λ.π.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ