​Για την ανάγκη να υπάρξει εθνική συνεννόηση μίλησε στον Real Fm και στον Νίκο Χατζηνικολάου ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Μιχελάκης, προσθέτοντας όμως ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν φαίνεται να συμμερίζεται την άποψη αυτή.

«Το θέμα της εθνικής συνεννόησης σίγουρα πρέπει να γίνει. Το ζήτημα είναι αν υπάρχει αυτή η διάθεση. Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε συνεννόηση για το θέμα του χρέους. Έχει γίνει συνεννόηση από τις δηλώσεις που έκανε πρόσφατα στο εξωτερικό ο Πρωθυπουργός. Είχε πει να έρθει ο κ. Τσίπρας να βρούμε μια λύση για τα ζητήματα της χώρας. Για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας ακόμα» , είπε ο κ. Μιχελάκης, προσθέτοντας ότι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα είχε δηλώσει ότι στη συνάντηση αυτή ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα πάει και θα ζητήσει την παραίτηση του πρωθυπουργού.

Ο βουλευτής της ΝΔ, αναφέρθηκε επίσης και στην πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, τονίζοντας ότι βρίσκεται πολύ κοντά στην έξοδο από την κρίση.

«Οι όροι και οι προϋποθέσεις με τις οποίες βγήκε η χώρα στις αγορές, ήταν χειρότερες. Σήμερα με βάση τα οικονομικά μεγέθη που υπάρχουν είναι καλύτερ�� τα σημερινά οικονομικά δεδομένα σε σχέση με αυτά που ίσχυαν πριν από μερικούς μήνες. Άρα η έξοδος στις αγορές είναι κάτι το εφικτό. Τα επιτόκια πήραν την ανηφόρα γιατί υπήρχαν πολιτικές συνθήκες που ανησύχησαν τις αγορές. Όταν αυτή τη στιγμή η χώρα φαίνεται ότι μπορεί να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, αλλά και ότι μπορεί από το αποτέλεσμα των εκλογών να υπάρχει ακυβερνησία, αυτό στις αγορές δεν τις ανησυχεί; Επικαλούμαστε συνέχεια τις αγορές διότι καλώς ή κακώς όλες οι χώρες στρέφονται προς τα εκεί», τόνισε.

Επεσήμανε μάλιστα ότι θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση για το θέμα της επιμήκυνσης, υπογραμμίζοντας ότι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκφραστεί διαφορετικές θέσεις από διαφορετικά στελέχη.

«Δεν είναι στόχος για την διαχειρισιμότητα του χρέους να συνεννοηθούμε για το θέμα της επιμήκυνσης; Ο κ. Σταθάκης λέει μείωση επιτοκίου και επιμήκυνση ίσον κούρεμα. Ο κ. Δραγασάκης, έλεγε για πάγωμα. Δηλώσεις που έχουν γίνει από αρμοδίους του ΣΥΡΙΖΑ, ταυτίζονται ουσιαστικά με αυτό το οποίο κάνει η κυβέρνηση. Από τη στιγμή που η χώρα μπορεί να βγει στις αγορές, αν σταματήσει να υπάρχει αυτή η ανησυχία στις αγορές, η χώρα θα μπορεί να δανειστεί κανονικά», είπε.

Τέλος αναφέρθηκε στις σιδηρόφρακτες παρελάσεις, τονίζοντας ότι η εικόνα αυτή είναι πολύ κακή και θα έπρεπε να σταματήσουν.