​Νέα συνάντηση θα έχουν αύριο Πέμπτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλος στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα αποφασίσουν για τον αντικαταστάτη του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Άμυνας, αλλά και για τις κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ενόψει της επιστροφής της για την τελική αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Ο κ. Αβραμόπουλος αναλαμβάνει την 1η Νοεμβρίου το χαρτοφυλάκιό του στην Κομισιόν και ήδη χθες στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου αποχαιρέτισε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Άμυνας, αναμένεται να υποβάλει την παραίτησή του την Παρασκευή και τα ονόματα για την αντικατάστασή του δίνουν και παίρνουν.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο νέος υπουργός θα προέρχεται από τη ΝΔ, ενώ ανάμεσα στα ονόματα ακούγονται και αυτά του Κ. Αρβανιτόπουλου και του Κ. Μαρκόπουλου.

Ο πρωθυπουργός δεν φαίνεται να προκρίνει εισηγήσεις για μίνι ανασχηματισμό της κυβέρνησης, ενώ ενδέχεται το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Άμυνας να το αναλάβει ο ίδιος.