​Άγριος καυγάς ξέσπασε ανάμεσα στον βουλευτή της ΝΔ, Θ. Πλεύρη και τον δήμαρχο Χαλανδρίου, Σ. Ρούσσο κατά τη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων στο κανάλι Ε! με αφορμή τον ύμνο του ΕΑΜ που ακούστηκε στην μαθητική παρέλαση στο Χαλάνδρι.

Είχε προηγηθεί η αντίδραση του Άδωνι Γεωργιάδη μέσω Twitter, ο οποίος έγραψε:

«Όταν τελικά οι Συριζαίοι μιλούν για κατάργηση των παρελάσεων εννοούν αυτό που είδαμε στο Χαλάνδρι. Εμφυλιοπολεμικό μίσος... Ψηφίστε τους! Ήθελα νά´ ξερα οι Δεξιοί του Χαλανδρίου που ψήφισαν αυτόν τον Δήμαρχο ή που απείχαν από τον β´ γύρο των εκλογών πώς αισθάνθηκαν σήμερα; Εύγε».

Ο Δήμαρχος Χαλανδρίου, εμφανίστηκε τηλεφωνικά στο δελτίο του καναλιού και υποστήριξε ότι εκτός από το εμβατήριο του ΕΑΜ, ακούστηκαν και όλα τα εμβατήρια που ακούγονται κάθε χρόνο στις παρελάσεις.

«Αν κάποιοι νομίζουν ότι θα μας ξαναγυρίσουν στη Χούντα και θα απαγορεύσουν τους ύμνους του ΕΑΜ, της μεγαλύτερης αντιστασιακής οργάνωσης στην Ευρώπη κάνουν λάθος», είπε ο κ. Ρούσσος.

Ο Θ. Πλεύρης όμως είχε πάρει φωτιά από νωρίς και με το που άκουσε τον δήμαρχο του είπε:

«Τι σχέση έχει η 28η Οκτωβρίου με το ΕΑΜ; Αφού δεν υπήρχε ΕΑΜ την 28η Οκτωβρίου. Και οι σύντροφοί σας είχαν σύμφωνο μη επιθέσεως με τον Χίτλερ και μοίραζαν την Πολωνία».

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου επιτέθηκε με τη σειρά του στον βουλευτή της ΝΔ, λέγοντάς του ότι οι δικοί του σύντροφοι πήγαιναν με τον Χίτλερ και παροτρύνοντάς τον να πιει… ξυδάκι!

Όταν μάλιστα ο κ. Πλεύρης του είπε γιατί δεν παίχτηκε και το εμβατήριο του Ζέρβα, ο κ. Ρούσσος απάντησε:

«Παίχτηκαν όλα τα τραγούδια κ. Πλεύρη. Εσείς ήσασταν μια ζωή με τους Νενέκους, εμείς είμαστε με την Αντίσταση».

Αυτό ήταν αρκετό για να ξεσπάσει ο βουλευτής της ΝΔ και να του πει:

«Κ. Ρούσσο άμα θέλουμε να πάμε ιστορικά ξέρουμε ποιοι έκαναν τον αγώνα. Κι άμα θέλετε να πάμε και στο σήμερα εσείς παραμένετε ένα απολειφάδι των Μπολσεβίκων».