Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η κίνηση του Δημάρχου Χαλανδρίου Σ.Ρούσσου να βάλει την ώρα της παρέλασης τον ύμνο του ΕΑΜ !!!

Μπορεί σε όλη την Ελλάδα να ακούστηκαν τα συνηθισμένα εμβατήρια που ηχούν στις εθνικές επετείους, στο Χαλάνδρι όμως οι μαθητές παρήλασαν υπό τους ήχους του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου.

Η κίνηση του Δημάρχου, ο οποίος σημειωτέον, εξελέγη με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν έμεινε ασχολίαστη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη .

«Όταν τελικά οι Συριζαίοι μιλούν για κατάργηση των παρελάσεων εννοούν αυτό που είδαμε στο Χαλάνδρι. Εμφυλιοπ��λεμικό μίσος... Ψηφίστε τους!», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο κ.Γεωργιάδης, ενώ λίγο αργότερα σχολίασε «Ήθελα νά´ξερα οι Δεξιοί του Χαλανδρίου που ψήφισαν αυτόν τον Δήμαρχο ή που απείχαν από τον β´ γύρο των εκλογών πώς αισθάνθηκαν σήμερα;Εύγε»

adonis.jpg
Άμεση ήταν η απάντηση που έδωσε ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Με ανάρτηση του στο διαδίκτυο ο κ.Παπαδημούλης έγραψε πως: «Το ΕΑΜ είναι τμήμα της Εθνικής Αντίστασης, αναγνωρισμένο και από την πολιτεία. Όσοι μιλούν για "εμφύλιο", είναι και ανιστόρητοι και μισαλλόδοξοι».

papadimoulis.jpg

Τι λέει η Βικιπαίδεια για το ΕΑΜ;

Το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο (ΕΑΜ) ιδρύθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου του 1941 στην κατεχόμενη τότε Αθήνα, με πρωτοβουλία του ΚΚΕ. Όπως αναφέρεται στο Ιδρυτικό κείμενο, σκοπός του ΕΑΜ ήταν «...η απελευθέρωση του Έθνους από τον ξένο ζυγό...» και «...η κατοχύρωση του κυριαρχικού δικαιώματος του ελληνικού λαού, όπως αποφανθεί περί του τρόπου της διακυβερνήσεώς του...». Στο Ιδρυτικό επίσης αναφερόταν ότι «...το ΕΑΜ θα ασχοληθεί με την διατήρηση ακμαίου του απελευθερωτικού πνεύματος του ελληνικού λαού [...] με την εξασφάλιση κατά το δυνατόν μιας συνεργασίας με τους άλλους λαούς οι οποίοι αγωνίζονται κατά των δυνάμεων του Άξονος...». Επίσης, μέσα από το Ιδρυτικό, οι ηγέτες του ΕΑΜ δήλωναν ότι «Εις το ΕΑΜ γίνεται ισοτίμως δεκτόν παν άλλο κόμμα ή Οργάνωση που δέχεται τας αρχάς του παρόντος Ιδρυτικού, ως και να εργασθεί διά την επιτυχίαν των σκοπών του ΕΑΜ...». Το ΕΑΜ με πρωτοβουλία του ΚΚΕ διαλύθηκε το 1946.