​Το δικό του μήνυμα ενότητας και σταθερότητας έστειλε από την Θεσσαλονίκη, ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

«Κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον», είπε ο κ. Αβραμόπουλος και συνέχισε: «Η Ελλάδα είναι ισχυρός παράγων σταθερότητας και οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι εγγυητές αυτή της σταθερότητας».

«Σήμερα στέλνουμε ένα μήνυμα ασφάλειας και σταθερότητας στη “γειτονιά” μας. Ο ελληνικός λαός πρέπει να αισθάνεται σίγουρος. Οι σημερινοί συμβολισμοί είναι ξεκάθαροι… Όπου διακυβεύονται τα συμφέροντα της Ελλάδας οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι πάντα παρούσες. Θα ήθελα σήμερα από τη θέση μου ως υπουργού Εθνικής Αμύνης και λίγες ημέρες πριν αποχωρήσω από αυτή τη θέση, να εκφράσω δημόσια την ευγνωμοσύνη μου στους άνδρες και τις γυναίκες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Χάρη σε αυτές και σε αυτούς η Ελλάδα παραμένει πέρα και πάνω από την κρίση ο εγγυητής της ασφάλειας, της σιγουριάς, της ειρήνης και της σταθερότητας στην πατρίδα μας», είπε ο κ. Αβραμόπουλος και κατέληξε:

«Η Ελλάδα θα σταθεί όρθια, περήφανη με κύρος, δύναμη και αξιοπρέπεια».

Τραγάκης: «Η Ελλάδα μας χρειάζεται ενωμένους»

Στην οικονομική κρίση, την οποία βιώνει ο ελληνικός λαός, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Γιάννης Τραγάκης.

«Η σημερινή μέρα είναι μέρα περισυλλογής και μνήμης. Πρέπει να θυμηθούμε ότι όταν οι Έλληνες είναι ενωμένοι μπορούν να καταφέρουν πολλά. Η Ελλάδα βιώνει συνθήκες οικονομικού πολέμου και μ��ς χρειάζεται ενωμένους», είπε.

Ορφανός: «Η προστασία της χώρας είναι καλά χέρια»

«Όσοι κοιτάνε με αρνητικό τρόπο την Ελλάδα πρέπει να το ξεχάσουν. Σήμερα αποδείξαμε ότι η προστασία της χώρας είναι σε καλά χέρια. Θα κάνουμε ότι πρέπει για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα μας», δήλωσε ο υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Γ. Ορφανός.

Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης: «Υπομονή για τα καλύτερα»

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ευχήθηκε «καλή ειρήνη, καλή προκοπή και υπομονή για τα καλύτερα». «Ο Θεός να χαρίζει την ειρήνη σε όλο τον κόσμο και σε εμάς», είπε.